Economia

Un miler de persones es manifesten a Igualada per la crisi i els tancaments d'empreses a la comarca

Ocupació

Un miler de persones s'han manifestat aquest migdia a Igualada per protestar per la crisi i els tancaments d'empreses a la comarca de l'Anoia, que registra una de les taxes d'atur més elevades de Catalunya.

La mobilització ha estat convocada pels sindicats CCOO i UGT i secundada per treballadors d'empreses a punt de tancar o de presentar expedients de regulació d'ocupació (ERO) i d'altres en bon estat, a més de regidors de la comarca.

Segons ha explicat el secretari general de CCOO a la comarca, Severiano Duran, la manifestació "no ha estat massiva -en part, per la pluja i l'amenaça de nevada-, però sí molt important i participativa". "Per desgràcia, no serà l'última", ha admès, ja que es preveu que la crisi afecti de manera important l'Anoia.

Els manifestants han rebutjat els ERO "sense causa justificada i sense pla de viabilitat de futur" i han reclamat protecció social i renda garantida per als col·lectius més vulnerables, així com el reforç de les oficines d'ocupació de la comarca. També han exigit que les administracions realitzin les inversions compromeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.