Economia

Acciona anuncia un ERO que afecta 322 treballadors que presten serveis a Nissan

Economia

Acciona Facility Services, empresa proveïdora de serveis de neteja i logística de Nissan, ha presentat un ERO que afectaria 322 treballadors de les plantes de la Zona Franca de Barcelona i de Montcada i Reixac.

Acciona Facility Services és la filial de la macrocompanyia que també opera en sectors immobiliaris, energètics i de viatges. Són coneguts els seus negocis, per exemple, a Transmediterrània. 

Acciona explica que la disminució de la producció de Nissan a la planta de la Zona Franca ha tingut un fort impacte en l'empresa i que es tracta d'una "caiguda en cadena".

El comitè d'empresa, que ja s'ha reunit, rebutja l'ERO per injustificat i acusa l'empresa de "pujar al carro" de la crisi. Segons Sònia Rodríguez, secretària general d'UGT a Acciona, el nombre d'acomiadaments anunciat no es correspon amb la caiguda de la producció de l'empresa a Nissan, que arriba al "40%".

L'ajust representa retallar la meitat dels 600 treballadors que Acciona té a les fàbriques de Nissan a Barcelona i un terç del total de 900 treballadors de la filial del grup a totes les instal·lacions del fabricant a l'Estat espanyol.

El futur d'Acciona Facility Services
Acciona Facility Services és una de les companyies que Acciona va excloure fa poc del seu 'core bussines' i ha disposat per a una eventual venda. Presta serveis a una cartera de clients integrada per unes 2.000 empreses de diferents sectors, moltes d'elles del sector de l'automoció. Les seves àrees de negoci abracen des de la neteja fins a la gestió d'actius immobiliaris, passant per manteniment d'infraestructures i la prestació de serveis auxiliars (logística, càtering, seguretat, missatgeria, entre d'altres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.