Economia

Zapatero anuncia un pla de xoc contra l'atur

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que dijous vinent, 27 de novembre, presentarà al Congrés un paquet de mesures "immediates, ràpides i molt vinculades als entorns locals", amb l'objectiu de mobilitzar recursos públics per estimular l'ocupació. Zapatero ha avançat alguns detalls del pla de xoc en el marc del comitè federal del PSOE que se celebra avui a Madrid. 

El cap de l'executiu espanyol ha explicat que els plans de suport al sistema financer desplegats per molts països i la retallada dels tipus d'interès per part dels principals bancs centrals del món, han estat fonamentals per a apaivagar els efectes negatius del desordre financer sobre l'economia real. Però Zapatero considera que ara "és el moment d'adoptar decisions compromeses i coordinades en l'àmbit de la UE en matèria de política fiscal".

Pel que fa al pla de xoc, Zapatero ha avançat que les mesures tindran com a objectiu central la mobilització a curt termini de recursos per estimular la creació de llocs de treball, precisant que es treballarà per accelerar les infraestructures, la rehabilitació d'habitatge i la millora dels entorns urbans, així com impulsar el sector de l'automoció.

Cal recordar que l'OCDE preveu que el 2009 la taxa d'atur a l'Estat espanyol s'haurà situat en el 14%, una xifra que s'allunya força de la mitjana europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.