Economia

La plantilla de Pirelli reprèn les mobilitzacions contra l'ERO

Laboral

Un centenar de treballadors de Pirelli han reprès aquest dijous al matí les mobilitzacions amb una concentració prèvia a l'assemblea de treballadors i a la manifestació que posteriorment recorrerà Manresa. Aquesta ha estat una setmana intensa de mobilitzacions dels empleats de la fàbrica manresana, que s'oposen a un expedient de regulació que afecta 280 treballadors, un 30% de la plantilla. Els treballadors ja van concentrar-se dilluns davant del departament de Treball i dimarts i dimecres van fer una acampada i una botifarrada reivindicativa, així com un nou tall de carreteres. El comitè reclama que s'aturi el procés de negociació de l'ERO fins que Pirelli presenti un pla de viabilitat.

La concentració s'ha fet davant de les instal·lacions de Pirelli i ha aplegat un centenar de treballadors a l'entrada de la factoria de pneumàtics. Les mobilitzacions d'aquest dijous coincideixen amb una vaga de quatre hores per torn.

L'assemblea de treballadors aplega des de les onze del matí bona part de la plantilla de la factoria. Els representants sindicals estan exposant quina és la situació de la negociació, denuncien la manca de voluntat negociadora de l'empresa i reclamen al departament de Treball que no obri el període de negociacions per l'expedient de regulació fins que Pirelli hagi presentat un veritable pla de viabilitat.

Segons els sindicats, el document que ha presentat la multinacional no és cap pla de viabilitat, ja que la inversió que preveu és inferior a les despeses de manteniment de la fàbrica, fins ara de 2,9 milions d'euros anuals.

Després de l'assemblea està previst que els treballadors de Pirelli es dirigeixin cap al centre de la ciutat en manifestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.