Economia

La primera reunió entre els sindicats i la direcció de Nissan acaba sense acord

Economia

La primera reunió entre el comitè d'empresa i la direcció de Nissan per negociar l'expedient de regulació d'ocupació que ha d'acomiadar 1.680 treballadors ha acabat sense acord. Les dues parts s'han trobat a la seu d'Inspecció de Treball, i la reunió ha durat quatre hores.

 

Dilluns passat dia 10 de novembre, Nissan va presentar formalment l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en el departament de Treball de la Generalitat per acomiadar 1.288 treballadors abans de final d'any i va anunciar un altre ERO per acomiadar a 392 empleats mes el setembre de 2009.

La reunió, que ha durat gairebé quatre hores, ha servit per reiterar les postures enfrontades de la direcció de Nissan i dels comitès d'empresa dels centres afectats per l'ERO, les fàbriques de Zona Franca i Montcada i Reixac, així com el magatzem de recanvi del Prat de Llobregat i la distribuïdora del Port de Barcelona.

El secretari general de CCOO a Nissan, Javier Pacheco, ha assenyalat que els representants dels treballadors han requerit a la delegació territorial de Treball que els lliuri més documentació de l'empresa i per aquest motiu ha sol·licitat que es paralitzi el període de consulta obert per negociar l'ERO.

Per la seva banda, la direcció de Nissan ha instat els sindicats a seguir la negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.