Economia

2.000 treballadors de Nissan es manifesten al Parlament, mentre Montilla i Mas discuteixen sobre ells

Economia

Més de 2.000 treballadors de Nissan, afectats per un ERO de 1.280 persones, s'han manifestat pel centre de Barcelona amb crits en contra de Zapatero i Montilla. Ara mateix ja estan davant del Parlament de Catalunya, on els Mossos d'Esquadra hi han desplegat un dispositiu de seguretat per evitar l'entrada dels treballadors a la cambra catalana.

Els treballadors han fet pintades, han llançat bengales i petards, i fins i tot han fet un foc.

Els manifestants reclamen la retirada de l'expedient perquè, si s'aprova, significaria l'inici de la desindustrialització de Catalunya, segons ha dit Jordi Carmona, membre del comitè d'empresa de Nissan. Carmona ha reconegut un "petit" grau de radicalització de la protesta, que respon sobretot a l'actitud "provocadora" de la direcció de Nissan Motor Ibérica.

El president del comitè d'empresa ha recalcat que, tot i la radicalització, estan en contra de les "barbaritats".

Picabaralla al Parlament
El president català, el discurs del qual ha estat seguit per representants del comitè d'empresa de Nissan des de la llotja d'invitats, ha afirmat que el seu govern és "conscient" de les repercussions en l'ocupació de l'actual crisi econòmica i que, com va demostrar amb el seu viatge a París i ara amb el que realitzarà al Japó, "ningú no podrà dir que aquest govern no fa el que està a les seves mans" per defensar la planta de Nissan.

En el seu torn, el cap de l'oposició i líder de CiU, Artur Mas, ha acusat Montilla de tornar "amb les mans buides" de la seva visita amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i poc abans del seu contacte amb Nissan-Renault a París.

El president de CiU ha recordat a Montilla que abans d'arribar a la Generalitat va ser ministre d'Indústria, per la qual cosa "va tenir temps" per dedicar-se a sectors com el de l'automòbil.

Montilla ha lamentat les crítiques de Mas, d'un partit "que aspira a tornar a governar", i ha recordat que quan era ministre es van registrar rècords de fabricació i vendes de vehicles, encara que ha admès que no va ser mèrit seu, com ara tampoc no ho és un ERO que és conseqüència del fet que es venen menys vehicles per la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.