Economia

UGT titlla l'ERO de Nissan de 'terrorisme empresarial'

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha advertit avui a la Generalitat, que "hi haurà una resposta contundent si l'administració aprova l'ERO", en referència a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha plantejat Nissan per acomiadar 1.680 treballadors. "La UGT serà molt contundent i bel·ligerant", ha sentenciat Álvarez durant la seva intervenció a l'assemblea de militants d'UGT de Nissan que ha tingut avui lloc a Barcelona, i ha dit que el rebuig d'aquest ERO ha de servir d'avís a empreses com Frigo i Pirelli que estan en processos similars.

Segons el dirigent sindical, el tancament que planteja Nissan és fruit de la crisi financera però s'ha dirigit a l'assemblea afirmant que "la gent sap que esteu pagant les bacanals d'altres. I no permetrem que Nissan sigui la primera empresa que cau fruit d'aquesta crisi internacional".

En aquest sentit, Álvarez ha titllat el comportament de Nissan de "terrorisme empresarial", i ha instat la fiscalia a investigar la direcció de la companyia automobilística, perquè hi pot haver delicte en la seva decisió: "no es pot anunciar un ERO, col·locar en situació d'angoixa 4.000 famílies i no haver-lo presentat encara. Genera alarma social i hauria de ser fins i tot investigat per la fiscalia".

Per a Josep Maria Álvarez, l'ERO que està plantejant Nissan no és legal perquè el grup porta quatre anys de beneficis a l'Esttat i per tant "no hi ha raons ni productives, ni organitzatives ni econòmiques perquè s'aprovi l'ERO".


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.