US3, l'essència del «hip-hop-jazz», actua avui al Black Music Festival

  • Geoff Wilkinson, entre els seus dos joves col·laboradors.

«El futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis.» Aquesta frase de la primera dama nord-americana Eleanor Roosevelt encapçala el web oficial d'US3. Geoff Wilkinson va tenir un somni: fusionar el jazz amb l'electrònica i el hip-hop. I a principi dels anys noranta, el somni es va convertir en realitat, amb el nom d'US3, més que un grup, un col·lectiu canviant amb Wilkinson com a eix vertebrador i únic membre permanent. Avui, US3 actua a La Mirona dins del Black Music Festival (22 h, 16 i 20 euros), amb la competent banda barcelonina de funk Mothergroove com a telonera.

US3, que l'any 2005 va actuar al festival Fire de Roses, torna ara a la carretera per presentar el seu setè àlbum, Stop. Think. Run. Wilkinson explica sobre el títol del disc: «A la vida, de vegades necessites aturar-te i pensar en el que estàs fent i en allò que realment vols fer. I quan ho has identificat, has de córrer cap allò que desitges.» A més de ser una persona intuïtiva, Wilkinson és un músic de gran talent que, amb el seu ja clàssic Cantaloop, va convèncer tota una institució com Blue Note que el futur del jazz passava per l'electrònica. Dos àlbums amb aquest segell referencial, Hand on the torch i Broadway & 52nd, van consolidar el liderat d'US3 dins l'acid jazz. Wilkinson ha mantingut el seu projecte en actiu amb una notable regularitat de nous llançaments, però canviant tot sovint d'acompanyants. L'essència del grup, però, no ha variat, com tampoc no ho ha fet la seva innegable qualitat, combinant veus amb personalitat, les sonoritats orgàniques del jazz i una visió molt humanista –i ballable– de l'electrònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.