Amb molt d'amor i molt de respecte

La Black Music Experience i The Gruixut's obren avui el Black Music Festival

«Hem format un equip molt bo, amb una gran motivació i un amor incondicional pel soul, el funk i el rhythm and blues», afirma Nito Figueras. L'equip que dirigeix la Black Music Experience es completa amb David Ribera i Adrià Bauzó (saxos), David Pastor (trompeta), Nan Mercader (percussió), Joan Pérez (baix), Jaume Fulcarà (guitarra), Ramon Rabinad (bateria) i els vocalistes Olga Romero i Michel Clavero, dues veus que Figueras defineix, apassionat, com a «molt creïbles i amb un soul power total».

Junts han preparat per a aquesta nit una vintena de versions molt personals de clàssics de la música negra, sense tenir en compte si els intèrprets originals eren blancs o negres. De James Brown i Otis Redding als Blues Brothers i Tower of Power, la Black Music Experience ha enllestit un bon repertori en un temps rècord. «Tot ha estat molt ben organitzat i hem tingut un excel·lent suport dels organitzadors del festival», diu Nito Figueras, que està convençut que aquest treball s'ha d'amortitzar i que la banda ha de tenir continuïtat en altres concerts, més enllà de l'estrena d'aquesta nit.

Concert «tripartit»

A continuació, actuaran The Gruixut's amb un concert especial, en tres parts: primer tocaran els temes del seu disc, Normalitzem el rock'n'roll; després adaptaran al català alguns clàssics del rock, com ara Great balls of fire, It's only rock'n'roll (Només és rock-and-roll) i Lust for life, d'Iggy Pop (Luxuria), que seran la base del seu nou disc, i acabaran convertits en The Rock'n'Roll Brothers, amb les seves versions en anglès. També mostraran un vídeo que repassa la història del rock.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.