Política

Huguet alerta CiU que no es poden demanar "quantitats impossibles"

Finançament

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha advertit aquest dilluns a CiU que en la negociació del finançament per a Catalunya no es pot demanar "la lluna" ni "quantitats impossibles".

Al seu entendre, "quan s'havia de ser valent" és quan els partits catalans van anar a Madrid a defensar l'Estatut, "no ara".

El conseller s'ha referit així, indirectament, a les declaracions que va realitzar aquest diumenge el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, el qual va dir que l'oferta de finançament autonòmic per a Catalunya no hauria de baixar dels 3.500 milions d'euros el primer any, per arribar als 5.000 milions el tercer any d'aplicació.

Segons les xifres facilitades pel govern de la Generalitat, l'executiu espanyol ha ofert a Catalunya un sistema de finançament que reportaria 1.200 milions d'euros addicionals el primer any en vigor del nou sistema i 2.000 el tercer.

El conseller Huguet ha explicat que Catalunya ha de percebre una quantia proporcional al seu esforç fiscal, fet que s'ha incomplert durant els últims trenta anys.

Qualsevol oferta que incompleixi aquest principi, ha precisat, seria "vulnerar l'Estatut".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.