Política

Montilla descarta la unitat catalana pel finançament

Finançament

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va aprofitar la cloenda de l’Escola d’Hivern del PSC a Tarragona per marcar distàncies amb CiU pel finançament i pel receptari per sortir de la crisi. Montilla va rebutjar la reacció catalana contra el govern espanyol que reclama el líder de la federació, Artur Mas, davant el desacord pel finançament amb Madrid. És més, va descartar que l’executiu pugui comptar amb el suport de CiU per obtenir un sistema just per a Catalunya. Aquí creu que prevaldrà el “tacticisme electoral” de la federació.

Montilla va deixar palès davant els 600 assistents que els 25 diputats del PSC al Congrés no trencaran la disciplina de vot per aconseguir un nou finançament i que l’estil dels socialistes catalans és fer “compatible” la recerca d’un bon acord pel finançament amb la “participació coresponsable” del seu partit en el projecte del PSOE. El president, que va recriminar a la federació que hagi fet de tot menys ser al costat del govern català en la negociació, va criticar “l’actitud obstruccionista” de CiU al Congrés. Segons el president, Mas no és conscient de la possible conseqüència última de la seva actitud de “revenja” contra Zapatero. “Pensa que amb Rajoy l’acord de finançament serà possible?”, es va preguntar després d’acusar-lo de no tenir el “sentit d’Estat” de Pujol i Roca.

Montilla va recordar que els anteriors governs d’Espanya havien pogut comptar amb CiU en moments de crisi i va lamentar que ara no passi. Pel que fa a les propostes anticrisi, Montilla, que va recordar els eixos de la seva conferència a La Caixa, va manifestar que no compartia propostes de Mas com abaixar els impostos i fer més despesa pública.

Retrets a Zapatero
Prèviament, el conseller d’Economia, Antoni Castells, va retreure a Zapatero, i de retruc al ministre Corbacho, que es va alinear amb el president espanyol, que no donés per bones “filtracions” en relació amb les xifres que el conseller Saura va revelar de l’oferta de la Moncloa pel finançament. Castells va explicar que les xifres les va donar ell a Saura, i que el govern català són gent seriosa que no es dedica a inventar-se xifres. El conseller va evitar pronunciar-se sobre els 15 dies que ha marcat el conseller Ausàs perquè la Generalitat s’aixequi de la taula si no hi ha acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions europees

ERC celebra haver “revalidat” la confiança dels ciutadans

barcelona
Eleccions Europees

El proeuropeu PS guanya els comicis a Eslovàquia amb el 27,81% dels vots

Barcelona
Eleccions europees

Comín creu que la baixa participació els ha impedit obtenir un segon escó

barcelona
bèlgica

El primer ministre belga dimiteix després de la patacada a les federals

barcelona
Eleccions Europees

Els sondejos donen un clara victòria a la ultradreta italiana

Barcelona
Eleccions europees

El PSOE manté el pols al PP, que guanya les eleccions europees a l’Estat

barcelona
Eleccions europees

El PSC guanya a Catalunya, mentre Junts passa de 3 a 1 eurodiputats i ERC manté l’escó

barcelona
eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

Barcelona
eleccions europees

Empat tècnic entre els socialistes i el centredreta a Portugal

barcelona