Societat

Un violent terratrèmol de 7,2 graus a la Baixa Califòrnia fa 2 morts i centenars de ferits

L'epicentre se situa a prop de Guadalupe al nord de Mèxic, però s'ha sentit amb força a Los Angeles o a Las Vegas. Les autoritats mexicanes no han informat de l'existència de víctimes

Un fort terratrèmol de 7,2 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquesta nit la Baixa Califòrnia, al nord de Mèxic, fent trontollar edificis i sembrant el pànic entre els residents de Tijuana, Mexicali, Los Angeles o Palm Springs, llocs on es va notar la violenta sacsejada.

Almenys dos morts i un centenar de ferits, onze incendis i una carretera colapsada és el balanç provisional dels efectes del sisme.

No obstant, val a dir que els talls en les comunicacions telefòniques i també en el subministrament elèctric a la zona dificulten la coordinació de les informacions sobre els danys.

El sisme s'ha produït a les 15:40 hora del Pacífic, 00:40 a Catalunya i l'epicentre s'ha localitzat 26 quilòmetres sud-sudest de Guadalupe Victòria (nord de Mèxic), a una profunditat de 32 quilòmetres, segons han precisat fonts del Servei Geofísic dels Estats Units. Ha durat entre 30 i 35 segons i tingut diverses rèpliques.

La violència de la sacsejada, però, ha fet que els efectes del sisme s'hagin pogut sentir a centenars de quilòmetres de distància. Ho ha fet amb molta intensitat a la capital fronterera de Mexicali, també a Tijuana (a 173 km) o a diverses ciutats del suoest dels Estats Units, com ara Palm Springs, Los Angeles, Las Vegas (a 460 km de l'epicentre) o a Phoenix (Arizona), a 300 km.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.