Societat

Més de 19.500 escolars de 75 centres no poden reprendre les classes per la neu

Els problemes de mobilitat provocats pel temporal i el fred paralitzen una bona part del transport escolar

Com a mínim 19.549 escolars i més d'un centenar de centres educatius de Catalunya no han pogut reprendre aquest divendres les classes després de les vacances de Nadal a causa de la nevada i els problemes que ha provocat en les carreteres. La paralització del transport escolar en diverses comarques ha estat la causa que una bona part dels escolars s'hagin hagut de quedar a casa.

Segons el departament d'Educació, al matí havien tancat com a mínim 75 centres de Primària i Secundària, que han motivat que 7.285 alumnes s'hagin hagut de quedar a casa. A la xifra s'hi han d'afegir 29 centres més de les terres de l'Ebre que no havien pogut reportar la seva situació a la conselleria i a la tarda estaven tancats.

No obstant, la major part de la falta d'assistència a les escoles es deu a la paralització del transport escolar en diverses comarques. Són 12.314 els estudiants afectats per aquesta causa. Per demarcacions, al Camp de Tarragona hi ha 38 centres tancats i 4.876 alumnes no han pogut anar a classe. A les comarques gironines, els centres tancats són tres, que afecten un total de 217 alumnes, encara que la principal falta d'assistència es deu als problemes de transport escolar, que han afectat 6.352 alumnes, principalment de les comarques de l'Alt i el Baix Empordà i Garrotxa.

A la Catalunya Central, el nombre de centres que no han obert és d'onze i han deixat sense activitat escolar 1.928 alumnes. A les terres de Lleida, 21 centres deixen sense classe 2.050 alumnes i el transport escolar uns altres 1.845.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.