Societat

El mal temps atrapa 30 persones en un tren a Marçà i provoca retards a l'AVE

Hi ha un tren aturat a Marçà perquè un arbre ha caigut a la via. L'AVE cap a Madrid pateix retards de fins a una hora perquè els trens han de minorar la velocitat

Les línies ferroviàries també estan patint les conseqüències del mal temps. Per una banda, i a conseqüència de la caiguda d'un arbre al mig de la via, s'ha interromput la circulació ferroviària al tram entre Reus-Móra la Nova, de manera que el servei de tren s'efectua entre Barcelona i Reus i entre Móra la Nova i Saragossa.

Un tren de mitjana distància està aturat a l'estació de Marçà-Falset amb 30 viatgers al seu interior. Segons Renfe, no ha estat possible evacuar-los per carretera a causa de la neu caiguda a la zona. Per això, Renfe i Adif han activat el protocol de seguretat i protecció civil corresponent.

Juntament amb responsables d’Adif i de Renfe els Bombers estan treballant per evacuar els viatgers del tren un cop una màquina llevaneus netegi la via i es pugui circular per la carretera que porta a l’estació i portar-los al poble. Quan hagin acabat les tasques de neteja de la via, els viatgers seran portats altre cop al tren perquè el comboi reiniciï la marxa.

Així, els Bombers de la Generalitat estan accedint a la zona a peu, perquè no ho poden fer a través d'altres mitjans. S'està estudiant de quina manera segura evacuaran els passatgers del tren.

Retards a l'AVE
A causa de les condicions meteorològiques adverses, Renfe ha activat els protocols de seguretat, per la qual cosa s'estan produint restriccions de velocitat a 160 km/h en diversos trams de la línia d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona. Aquestes restriccions provoquen retards d'entre 30 i 60 minuts en tots els trens que fan aquest recorregut.

Tot i que en principi Renfe ha anunciat que no tornaria els imports dels bitllets perquè els retards són provocats per causes alienes a l'empresa, fonts de la companyia informen que s'està estudiant la possibilitat de tornar els diners als clients afectats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres