Política

Rajoy i Blanco defensen el TC i prometen "acatar" la sentència de l'Estatut

El ministre i vicesecretari general del PSOE demana a ERC que faci "examen de consciència" perquè ara defensa una text contra el qual va votar. Ridao li demana que "s'estalviï les provocacions"

Duel a tres bandes amb el TC i l'Estatut pel mig. Mariano Rajoy, José Blanco i Joan Ridao han intercanviat atacs aquest dissabte i han fet pujar un grau més la tensió prèvia a la sentència.

El president del PP i el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE han exhibit, però, dos punts en comú: tots dos anuncien que "acataran" la resolució del tribunal i tots dos critiquen la "pressió" a què, segons el seu punt de vista, Esquerra està sotmetent el tribunal. "Una democràcia té les seves regles i no respectar-les o intentar pressionar qui ha de prendre decisions de manera independent no em sembla el més propi d'un sistema democràtic. Jo acataré la sentència dels tribunals, m'agradaria que es produís aviat i que tothom actués en conseqüència", ha reblat el president del partit que va presentar el primer recurs contra l'Estatut.

Paral·lelament, en una entrevista a Europa Press, Blanco ha assegurat que considera que l'Estatut és "bo" i que és "constitucional" i que tot el PSOE pensa el mateix, raó per la qual van votar-hi a favor. Tanmateix, entén que "això no té perquè ser el que dictamini el tribunal", i ha promès que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero "acatarà la sentència que dicti el TC i la respectarà com fa sempre" amb les decisions judicials.

Per arrodonir l'entrevista, salta al coll d'ERC. "La millor defensa que podrien haver fet de l'Estatut hauria estat donar-hi suport [a la versió final aprovada a les Corts] i haver-lo ratificat. Per tant, els dirigents d'Esquerra que ara proposen mobilitzacions contra el TC "haurien de fer examen de consciència" i "haurien d'admetre que potser es van equivocar quan no van donar suport" al text.

Ridao respon
El secretari general d'ERC ha respost immediatament a Blanco, també en declaracions a l'agència Europa Press. Li ha demanat que "s'estalviï provocacions" adreçades al partit dels republicans i "a tota la gent inquieta pel futur de l'Estatut, que ERC no va votar però que va rebre el suport del 74% del poble català". "Nosaltres sortirem al carrer contra la falta de respecte que poden evidenciar el TC i altres institucions espanyoles per la voluntat manifestada pel poble català a les urnes", ha matisat Ridao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.