Política

Joan Saura: "Si hi ha dos o tres candidats a ser cap de llista d'ICV és bo per a la formació"

Nega que la seva renúncia vingui causada pel "desgast" a la conselleria d'Interior i afirma que repetiria com a responsable d'aquest departament. Assegura que contempla ser president d'ICV fins el 2012, tornar a ser conseller i formar part de les llistes als comicis de l'any que ve

El conseller d'Interior i president d'ICV, Joan Saura, s'ha mostrat partidari de celebrar unes primàries dins el partit per escollir el cap de llista a les eleccions catalanes de l'any que ve, tal com reclama l'exconseller de Medi Ambient i diputat ecosocialista, Salvador Milà. "Si hi ha dos o tres candidats a ser cap de llista d'ICV és bo per a la formació", ha assegurat Saura.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Saura ha remarcat que malgrat haver renunciat a ser el candidat als pròxims comicis del Parlament, contempla formar part de les llistes electorals del partit, seguir com a president d'ICV fins el 2012 i repetir com a conseller.  "Deixo la primeríssima línia del partit però em mantindré a la primera línia", ha afirmat.

Sobre aquest últim punt, ha assegurat que repetiria com a responsable del departament d'Interior, del qual considera que pot fer un "balanç positiu" de la seva feina, de la qual ha assegurat sentir-se "content". A més, ha negat que la decisió de renunciar com a cap de llista d'ICV a les eleccions catalans vingui motivada pel "desgast" polític provocat com a conseller d'Interior. També ha rebutjat que la decisió, que diu va prendre abans de la celebració dels comicis del 2006, hagués estat motivada com a conseqüència de l'incendi d'Horta de Sant Joan i de la seva compareixença pública celebrada aquest dimarts per donar explicacions sobre l'actuació dels cossos de seguretat i dels Bombers.

Saura no ha volgut fer públic el nom de la persona que considera que hauria de ser candidata d'ICV a les eleccions de l'any que ve, encara que tot apunta que és l'actual secretari general del partit, Joan Herrera. El conseller d'Interior ha explicat que anunciarà qui és el seu candidat quan es convoquin les primàries del partit, el pròxim mes de setembre.

Informe intern dels Bombers

Saura ha anunciat aquest dimecres que a part dels informes judicials i tècnics sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat estan elaborant també un informe intern per investigar l'actuació del cos i les causes que van provocar la mort dels cinc bombers del GRAF. Amb tot, el conseller ha remarcat que l'actuació dels Bombers va ser "impecable".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.