Política

Joan Herrera: "Sóc una de les persones amb més números per substituir Saura"

El secretari general d'ICV entén que el conseller d'Interior "faci un pas enrere" després de tant de temps a primera línia

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha admès aquest dimarts que és la persona "que té més números" per substituir Joan Saura com a cap de llista del partit a les pròximes eleccions del Parlament l'any que ve. En una entrevista a RAC 1, ha assegurat que no ho anunciarà oficialment si es presenta com a candidat fins al setembre quan s'obri el procés de  primàries al partit. Herrera ha remarcat, però, que a part d'ell pot haver-hi "d'altres persones" i ha assegurat que "si hi ha més d'una candidatura", a ICV ho viuran "amb normalitat".

Sobre la decisió de Saura de renunciar a repetir com a número 1 a les llistes d'ICV ha dit: "Entenc que quan porta tant de temps en primer línia, decideixi fer aquest pas enrere". De la mateixa manera, ha afirmat que Saura "ho va anunciar en el millor moment de la legislatura" i d'ICV, que ara tindrà temps de preparar el relleu.

El 3r tripartit
Sobre el fet que ja hi ha un acord per revalidar el tripartit, Herrera ho ha negat, encara que ha remarcat que per repetir l'acord cal esmenar els errors. Així, ha remarcat que cal apostar per situar l'eix esquerra-dreta "entre el govern i l'oposició" i no dins el mateix govern i ha posat com exemple la llei d'educació (LEC), en què es va acceptar una esmena de CiU que demanava mantenir el concert en aquelles escoles que separen nens i nenes a les aules.

Per Herrera, un cop tancat el model de finançament, cal "posar l'accent en les polítiques socials" i "donar resposta a les persones que pateixen la crisi". Una crisi que va acompanyada d'uns mals índex d'aturs, que avui s'han fet públics i que Herrera considera "preocupants". De fet, el secretari general d'ICV ha criticat les polítiques econòmiques del govern espanyol que assegura "són inexistents".

Sobre una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional, Herrera és partidari d'una resposta unitària dels partits catalans "serena i ferma".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.