Política

Saura no preveu cap canvi ideològic amb el relleu generacional a ICV

Admet veus crítiques dins el partit davant algunes polítiques del govern

El president d'ICV, Joan Saura, creu que la seva renúncia com a candidat a les eleccions del 2010 i el conseqüent relleu generacional no suposarà cap "canvi importantíssim" en la ideologia del partit. A més, el líder ecosocialista ha reconegut em una entrevista a l'ACN, que algunes de les polítiques que ha impulsat ICV des del govern han topat amb el rebuig de "sectors conservadors", en referència a mesures polèmiques com la velocitat variable als accessos de Barcelona, la gestió de la sequera o la direcció dels Mossos. Però Saura s'ha mostrat convençut que "el temps posa tothom al seu lloc" i ha recordat que és un departament d'ICV qui ha impulsat la dessalinitzadora més avançada de tot Europa.

Amb tot, Saura ha negat conflictes interns en el sí del partit i ha argumentat que el pas d'ICV a "l'esquerra verda" el van protagonitzar "les persones que tenim més edat", quan la nova generació encara no feia política.

Saura ha defensat que el relleu generacional al capdavant d'ICV no es produeix ara amb la seva renúncia a la presidència de la Generalitat sinó que "va començar fa 4 o 5 anys". En aquest sentit, recorda que des del 2003 el partit ha engegat un procés intern i ha situat en la primera línia del partit persones joves com l'actual portaveu, Laia Ortiz, la portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, o el mateix secretari general, Joan Herrera, que actualment és el dirigent més ben posicionat per substituir Saura en la cursa electoral del 2010.

"En aquests moments he de dir que no hi ha problemes interns, hi ha bon clima, bon rotllo, tot i que això no vol dir que sempre hi hagi coincidències amb opinions polítiques", ha assegurat Saura, que ha qualificat de "bon moment polític" la situació en què es troba ICV.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.