Rajoy afirma que els canvis són «el reconeixement del fracàs»

IU diu que és més un intent de fer pinya del PSOE que una aposta per sortir de la crisi

Rajoy va dir que no entraria a valorar els nous ministres, però no es va poder estar de dir que «no s'ha nomenat els millors», i que els nomenaments no signifiquen cap canvi de política econòmica, que, segons la seva opinió, «és el que es necessita més en aquests moments de crisi». Segons el líder del PP, en situacions de crisi econòmica com l'actual «Espanya necessita els millors», i els «millors», segons ell, «no són al govern». Rajoy va considerar que la remodelació només obeeix a un «reajustament intern en el PSOE» i a un intent de «tapar la situació de dificultat en què es troba Zapatero». Pel líder del PP, els canvis són el «reconeixement explícit» del fracàs del president espanyol, el seu equip i les seves polítiques. Un fracàs que l'ha dut a substituir uns ministres que no feia ni un anys que ocupaven el càrrec, un fet, segons Rajoy, «sense precedents» a l'Estat espanyol.

Des d'IU, el seu portaveu al Congrés, Gaspar Llamazares, va qualificar la remodelació de «sortida en fals» que no aconseguirà «liderar la societat davant la crisi ni tampoc una majoria parlamentària que doni suport a l'executiu». «És més un intent de fer pinya dels socialistes que una aposta per un canvi de direcció davant la crisi», va dir el portaveu d'IU, pel qual els nous membres de l'executiu són persones que «formen més part del passat que del present», en al·lusió a José Blanco i Manuel Chaves. Va recordar que, segons l'historiador grec Plutarc, «els déus ceguen els que volen perdre», i, en aquest cas, va dir, «han cegat el president del govern davant el repte de la crisi».

Consumidors i usuaris

En relació amb el canvi de nom del Ministeri de Sanitat i Consum, que passa a dir-se de Sanitat i Polítiques Socials, la Confederació de Consumidors i Usuaris va dir que espera que aquest canvi no faci disminuir l'interès de l'executiu en temes que afecten els consumidors.

Reacció de la xarxa

També hi va haver reaccions a la xarxa. L'Associació d'Internautes va qualificar de «provocació contra internet» el nomenament d'Ángeles González Sinde al capdavant de Cultura en substitució de César Antonio Molina. La notícia va ser mal rebuda no per la destitució de Molina, que tampoc era vist de bon ull, sinó per les declaracions de González Sinde, que és contrària a l'intercanvi d'arxius via P2P i partidària que es prenguin més mesures per protegir els drets d'autor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.