El govern confia que la crisi de l'executiu espanyol desencallarà el finançament

Montilla insta els nous ministres a parlar després de festes

Nadal va assenyalar ahir després de la reunió del tripartit que la Generalitat s'ha «entès» amb els ministres de Zapatero sortints. Una altra cosa són els resultats de les negociacions mantingudes. La fins ara titular de Foment, Magdalena Álvarez, l'única ministra que ha estat reprovada pel Senat, va protagonitzar friccions amb la Generalitat per la gestió de les infraestructures a Catalunya. «De la mateixa manera que m'he entès amb la ministra Álvarez, també m'entendré amb el nou ministre», va dir Nadal. El conseller, que va evitar valorar el canvi de cromos, espera que «alguns temes encallats arribin a bon port d'aquí a no gaire».

D'altra banda, el president de la Generalitat, José Montilla, va trucar ahir mateix als pròxims vicepresidents Elena Salgado i Manuel Chaves, i també al nou ministre de Foment, José Blanco, per felicitar-los pel nomenament i instar-los a mantenir contactes amb la Generalitat passada la Setmana Santa. El tripartit vol evitar que la crisi al govern estatal comporti un retard en la resolució de qüestions pendents amb Catalunya com el finançament i els traspassos de rodalies i dels aeroports.

Elogis a Solbes

El conseller d'Economia, Antoni Castells, que fins ara ha negociat el finançament amb Solbes, va allargar la mà a Elena Salgado. «És una gran oportunitat per desbloquejar alguns temes que fa massa temps que estan encallats», va dir. El conseller considera que Solbes «pot estar satisfet de la feina que ha dut a terme els anys que ha ocupat càrrecs públics de màxima responsabilitat en matèria econòmica».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.