Política

Rússia bombardeja Lviv, prop de la frontera amb Polònia, on Biden és de visita oficial

El president dels EUA es reuneix a Varsòvia amb els ministres d’Exteriors i Defensa d’Ucraïna

Zelenski demana a Qatar que augmenti la producció de gas i petroli per evitar “el xantatge” de Rússia. “La intimidació amb les armes nuclears (de Rússia) és una amenaça per a tot el Planeta”, avisa

31è dia d’invasió de Rússia a Ucraïna. Aquest dissabte a la tarda s’han sentit tres fortes explosions a la ciutat de Lviv, pròxima a la frontera amb Polònia, segons han informat diversos mitjans i el mateix alcalde de la ciutat, molt pròxima a la frontera amb Polònia (uns 80 quilòmetres). L’atac amb míssils de Rússia arriba poques hores després que el president dels EUA, Joe Biden, s’hagi reunit amb els ministres d’Exteriors i Defensa d’Ucraïna, coincidint amb la visita oficial que el mandatari nord-americà està fent a Polònia. Poques hores després de les tres primeres explosions, l’alcalde de Lviv ha tornat a informar a Twitter que s’han tornat a sentir noves explosions prop de la ciutat.

També hi ha hagut altres atacs aeris per part de Rússia a d’altres ciutats ucraïneses, com a Leòpolis.De fet, Rússia ha continuat els seus atacs a ciutats com Mariúpol, Leòpolis i en regions com les de Kíiv i Khàrkiv, malgrat l’anunci fet pel Kremlin aquest divendres dient que donava per acabada la primera fase de l’ofensiva i que se centraria en “l’alliberament complet” del Donbass, a l’est del país.

“Hi ha hagut tres potents explosions prop de Lviv. Hi ha una advertència d’atac aeri, així que mantinguin la calma i busquin refugi”, ha recomanat el governador regional Maksym Kozytskyy. L’alcalde de Lviv, Andriy Sadovyi , ha precisat que com a conseqüència de l’impacte d’un míssil hi ha almenys cinc ferits a la zona, on s’hi pot observar una enorme columna de fum negra. “És possible que el bombardeig es repeteixi. Mantingueu-vos a refugi”, ha insistit Sadovyi, que també ha recomanats als ciutadans no compartir informació sobre l’atac a les xarxes socials.

El president dels EUA, Joe Biden , s’ha reunit aquest dissabte al matí a Polònia amb els ministres d’Exteriors, Dmitro Kuleba, i de Defensa, Oleksii Réznikovi, d’Ucraïna.

Biden ha mantingut després un contacte amb refugiats ucraïnesos i, preguntat per periodistes en acabar aquesta trobada sobre què en pensava de Putin, el president nord-americà ha dit que és un “carnisser” .

El president nord-americà també ha dit que no està segur que Rússia hagi canviat l’estratègia de guerra a Ucraïna, després que aquest divendres el Kremlin digués que la seva prioritat ara és “alliberar” per complet la regió del Donbass, a l’est d’Ucraïna.

Per a seva banda, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha insistit aquest dissabte que la integritat territorial del seu país estar “garantida” i ha advertit que la seva població “no acceptarà cap condició” que no respecti aquesta sobirania. “Parlar és necessari, urgent i just”, ha afirmat el líder ucraïnès en un nou missatge al seu país difós pel portal Ukrinform. Tota negociació amb Rússia ha de portar, amb tot, a resultats “significatius”, ha afegit, sota la premissa del respecte a la sobirania i integritat territorial del seu país.

En una altra intervenció no anunciada al Fòrum de Doha, Zelenski ha demanat aquest dissabte als països productors d’energia que augmentin la producció per evitar el xantatge de Rússia a Europa amb el seu petroli i gas. També ha reclamat una modificació de les institucions internacionals i ha assegurat que de la invasió de Rússia a Ucraïna la conclusió que se n’ha de treure és que “tots els països necessiten armes nuclears per poder-se defensar d’una invasió”. “La intimidació amb les armes nuclears (que fa Rússia) és una amenaça per a tot el Planeta”, ha assegurat.

Més bombardejos aeris

Rússia mantindrà el seu setge sobre les ciutats ucraïneses que són víctimes de bombardejos aeris i d’artilleria, però previsiblement optarà per no entrar en combats urbans amb la seva infanteria, segons l’últim anàlisi del ministeri britànic de Defensa.

En el seu comunicat de guerra que publica a diari a través de Twitter, Londres constata que les tropes russes mantenen el setge sobre localitats importants com Khàrkiv, Txernihov i Mariúpol i veu “probable” que continuïn els bombardejos per “limitar les sevess ja considerables baixes, a costa de més morts civils”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona