Política

Ucraïna reivindica petites victòries

Rússia assegura haver completat la primera fase de l’operació

Ucraïna assegura que el front està pràcticament congelat, amb petites victòries locals de les seves unitats, mentre que les forces russes han informat avui divendres del bloqueig de diverses ciutats i han donat per acabada la primera fase de l’operació militar al país veí.

“Un llogaret alliberat dels ocupants durant una contraofensiva de les Forces Armades d’Ucraïna”, diu un missatge de l’agència ucraïnesa UNIAN, acompanyat per imatges, suposadament, gravades en Brovary, a la regió de Kíiv.

Segons la intel·ligència britànica, els contraatacs de l’Exèrcit ucraïnès i les dificultats de les forces russes amb les seves línies de subministrament “han permès a Ucraïna tornar a ocupar ciutats i posicions defensives fins a 35 quilòmetres a l’est” de la capital ucraïnesa. “És probable que les forces ucraïneses continuïn intentant fer retrocedir a l’Exèrcit rus al llarg de l’eix nord-occidental entre Kíev i l’aeròdrom de (la ciutat de) Hostómel”, a uns 70 quilòmetres, segons el comunicat de militar britànic.

Segons les dades de Londres, “en el sud d’Ucraïna, les forces russes encara tracten d’esquivar Mikolàiv mentre intenten avançar en direcció oest cap a Odessa”.

PRIMERA FASE COMPLETADA

Rússia, no obstant això, ha afirmat avui haver completat la primera fase de la intervenció que va començar al país veí el passat 24 de febrer.

“En general, les missions principals de la primera fase de l’operació estan completades”, ha dit el cap adjunt de l’Estat Major General de les Forces Armades de Rússia, coronel general Serguei Rudskói.

En el major part militar ofert per la part russa des de l’inici de l’ofensiva a Ucraïna, Rudskói va assegurar que les Forces Armades han bloquejat Kíev i Chernígov en el nord d’Ucraïna; Khàrkiv en l’est; Sumy en el nord-est; i Mikolàiv en el sud.

També va informar que la regió de Kherson, en el sud, i la major part de la regió de Zaporíjia, en el sud-est, estan sota control de les Forces Armades russes. En canvi, les forces ucraïneses han negat que Rússia hagi aconseguit bloquejar Kíiv i Txernihiv.

L’Estat Major ucraïnès ha assenyalat així mateix que “les tropes russes tracten de mantenir les seves posicions en els suburbis de Sumi i Khàrkiv” al mateix temps que augmenta la presència militar en la mar d’Azov.

NOVA XIFRA DE BAIXES MILITARS

Per segona vegada des del començament de l’operació militar, Moscou ha ofert aquest divendres les seves baixes militars, i parla de 1.351 militars morts i 3.825 ferits.

La nova xifra és gairebé tres vegades major a la qual va oferir el Ministeri de Defensa rus el passat 2 de març, que ascendia a 498 caiguts en combat.

Mentrestant, els morts en el bàndol ucraïnès superarien els 14.000, segons Rudskói.

D’ells, més de 7.000 haurien mort en combats en el Donbass, on les forces prorusses controlen el 54% del territori de la separatista república popular de Donetsk i el 93% de la república popular de Luhansk, segons el comandament militar rus.

Ucraïna, al seu torn, comptabilitza els morts en les files russes en més de 16.100 militars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona