Política

Els líders europeus defugen les sancions energètiques a Rússia

Malgrat la pressió del president dels Estats Units, Joe Biden

Els 27 acorden crear un fons per a la reconstrucció d’Ucraïna

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europa eviten concretar noves sancions a Rússia per la invasió a Ucraïna. Malgrat la pressió del president dels Estats Units, Joe Biden, perquè la Unió Europea vagi més enllà amb les sancions, els 27 allunyen de moment la possibilitat de restriccions al gas i el petroli rus, una mesura que ha generat les primeres fissures entre els líders europeus en l’àmbit de les sancions. En les conclusions de la trobada, acordades després d’un debat amb Biden, els 27 insisteixen que estan preparats per avançar “ràpidament” cap a noves sancions, però remarquen que ja han adoptat restriccions “significatives” i que ara cal centrar-se en tancar les escletxes que puguin haver per evitar-les.

En les conclusions de la trobada, els líders europeus acorden crear un fons per donar suport a les “necessitats” del govern ucraïnès i per a la reconstrucció del país. A més, aposten per organitzar una conferència internacional per aconseguir finançament per a aquest fons de solidaritat amb Ucraïna.

Pel que fa a la petició d’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea, els caps d’estat i de govern de la Unió Europea apunten prendre nota de les “aspiracions” i “l’elecció europea d’Ucraïna” i insten l’executiu europeu a avaluar la sol·licitud. Es tracta del mateix posicionament que els líders van adoptar en la cimera informal a Versalles, en què van tancar la porta a l’entrada del país al club comunitari.

El text també insisteix en l’acollida de refugiats d’Ucraïna i insten la Comissió Europea a “assegurar” fons europeus per fer front a la rebuda dels que fugen de la guerra.

Finalment, els 27 reclamen a Rússia que aturi “immediatament” els “crims de guerra” a Ucraïna, així com “l’agressió militar al territori d’Ucraïna”. Els líders també insten el Kremlin a retirar les tropes del territori ucraïnès i a garantir l’evacuació de civils des de zones de guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona