CiU acusa ERC de burlar-se del Penedès per deixar-la ara fora de la llei

Els pro vegueria neguen que hi hagi cap acord en el pacte d'entesa que marqui el nombre de vegueries

Fa dues setmanes, el Parlament va aprovar de manera unànime –després que el PSC va retirar a darrera hora una esmena a la totalitat– donar llum verd a la creació de l'àmbit de planificació funcional del Penedès, i dies després l'executiva nacional d'Esquerra va declarar el Penedès la vuitena vegueria en el marc de la divisió territorial de Catalunya. El diputat de CiU al Penedès, Joan Raventós, va recordar ahir els antecedents i «les promeses» de Puigcercós i Ridao al Penedès, i va acusar els republicans de «burlar-se del territori», per defensar encara el projecte de llei veguerial prevista pel gener sense el Penedès. Les declaracions de Raventós van tibar encara més les tenses relacions entre els dos partits al territori aliats en la defensa, al territori, per la vegueria del Penedès al costat del PP. El diputat d'ERC al territori, Miquel Carrillo, va defensar ahir el projecte de llei de Jordi Ausàs, i va justificar que no hi sigui ara el Penedès. «Si es tira endavant la llei amb les set en què hi ha consens actualment, això no vol dir que es barri el pas al Penedès. Ara només es desenvoluparia la llei», va dir. Una altra de les diputades del territori que ahir va alçar la veu va ser la popular Dolors Montserrat, que va criticar «les precipitacions d'una llei que s'hauria d'haver fet a principi de la legislatura», i va apuntar que «abans de fer la nova llei cal consens polític i amb els territoris i una definició clara del model que hi haurà: vegueries o comarques, i no hi és». Montserrat va aprofitar també ahir per criticar «aquells que es volen penjar medalles al Penedès».

LES DECLARACIONS

JOAN RAVENTÓS
DIPUTAT DE CiU
«Sembla que es burlin del Penedès. Ara no l'aprovaran i ens volen fer creure que després l'hi afegiran»
MIQUEL CARRILLO
DIPUTAT D'ERC
«Si es tira endavant la llei amb les set actuals en què hi ha consens, no vol dir que es barri el pas al Penedès. Ara només es desenvoluparia la llei»
DOLORS MONTSERRAT
DIPUTADA DEL PP
«No és una llei per fer-la al final de la legislatura i sense cap consens. El PP sempre donarà suport a la vegueria del Penedès»

«Quin consens?»

El portaveu de la plataforma pro vegueria pròpia, Fèlix Simon, considera que «no s'acaba d'entendre que Esquerra Republicana parli reiteradament del consens en el govern català per desenvolupar set vegueries quan en el document del pacte d'entesa ERC mai no hi va posar cap número concret. Llavors, d'on i per què surt ara aquest consens?», diu. Simon opina, a títol personal, que «les presses que sembla que té ara el tripartit per tirar endavant la llei de les vegueries és perquè tenen clar que no tornaran a sumar i volen rendibilitzar políticament l'acord». Les eleccions al Parlament es preveuen per la tardor vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.