ERC aprova la defensa del Penedès com la vuitena vegueria del país

L'executiva nacional d'Esquerra va acordar en la seva reunió de dilluns «definir-se a favor de la vegueria del Penedès com la vuitena en el marc de la divisió territorial de Catalunya». La proposta, presentada a l'executiva nacional per la federació regional del Penedès, dóna caràcter oficial a la posició que Esquerra sempre ha defensat perquè el Penedès sigui reconegut en el mapa de la divisió territorial de Catalunya. Segons va explicar ahir ERC, l'acord dóna continuïtat al plantejament d'Esquerra, que ja es va manifestar en defensar en solitari una esmena durant l'aprovació de la llei del pla territorial general de Catalunya el 1995. «Esquerra va defensar llavors vuit àmbits de planificació, incloent-hi el Penedès, mentre que el govern de CiU va consagrar els actuals set àmbits, que han donat peu a la consideració de només set vegueries».

Ara, la conselleria de Governació, a les mans d'ERC, està impulsant un paquet legislatiu que farà possible la posada en marxa de les vegueries. En la nota, Esquerra convida la resta de forces polítiques a adoptar «una posició clara pel que fa al nombre de vegueries» i recorda que, amb 450.000 habitants, seria la quarta vegueria en nombre de població després de la metropolitana de Barcelona, les comarques gironines i la del Camp de Tarragona.

El Penedès té més població que l'actual demarcació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.