Esports

L'AXA Barça guanya l'Estudiantes (79-86)

Una dosi de canell de l'eslovè Jaka Lakovic en el tercer quart ha matat el duel entre el Barcelona i l'MMT Estudiantes al Palau Vistalegre, que deixa els barcelonistes més a prop del líder, el Reial Madrid, i l'equip del croat Velimir Perasovic en llocs de descens.

Els col·legials abordaven una altra jornada d'angoixa per la seva situació classificatòria i pels resultats d'altres equips involucrats en les últimes posicions de la taula. Al Barcelona se li presentava una bona ocasió de retallar diferències respecte al Reial Madrid, líder, després del triomf del Tau a Vistalegre dissabte a la tarda.

L'arrencada madrilenya ha estat demolidora. Res a veure amb la posada en escena davant el Reial Madrid en el compromís anterior. El calendari tampoc està donant facilitats a l'Estudiantes, que durant el primer quart s'ha mostrat altament eficient en atac i ha deixat el Barcelona a tretze punts de distància (33-20).

Un ex del conjunt blaugrana, el francès Michel Morandais i el base Sergio Sánchez han estat dues amenaces constants per al cèrcol visitant. L'Estudiantes ha aconseguit un cinc de set en triples en el període. D'ells, dos de dos per a Morandais i tres de tres per a Sánchez.
En total, el marcador local ha registrat 33 punts en deu minuts. El que ha vingut a continuació ha frenat en sec els col·legials i ha posat en el partit al Barcelona. La producció ofensiva estudiantil ha caigut en picat mentre que Juan 'Pepe' Sánchez s'encarregava de portar el ritme al terreny que interessava al Barcelona i, de pas, embussar els moviments d'atac locals.

L'Estudiantes ha passat vuit minuts sense anotar i en el total del segon quart només ha aconseguit sis punts. El Barcelona gairebé ha mantingut la mateixa cadència ofensiva, però davant un rival que s'ha quedat sec. Tot l'avantatge col·legial era història al descans (39-38).

Els blaugrana s'han col·locat per davant bon punt ha començat el tercer període mitjançant el nord-americà Alex Acker (39-40). Urgia la reacció per a l'equip del Telefónica Arena. I l'ha indicat Carlos Suárez, que ha enganxat una d'aquestes ratxes en les quals segueix destapant un gran futur que després enfosqueix amb fases de desaparegut en acció.

El partit, en qualsevol cas, ha adquirit per fi una progressió equilibrada. Tant l'Estudiantes com el Barcelona han anivellat la balança. S'ha entrat en un intercanvi de cistelles obert, si bé amb les regnes del joc en mans de la velocitat marcada per Juan 'Pepe' Sánchez. El marcador també ha exposat l'equiparació de forces (52-53 m.28).

Els estudiantils podien donar-se per satisfets. Seguien en peu malgrat la nefasta dada anotadora del tercer quart. Però el Barcelona irradiava millors sensacions. Almenys, era capaç de mantenir una línia realitzadora sense tantes estrebades.

Morandais ha volgut passar una altra nota signada al Barcelona, potser per reivindicar-se per no haver pogut fer arrels en el Blaugrana. El cas és que el francès ha tornat al triple per il·luminar l'esperança madrilenya (68-66). Acker ha aparegut en l'arc contrari immediatament (68-69) i, en tercer lloc, l'italoargentí Hernán Jasen per insistir (71-69 m.34).

El matí prenia camins que el tècnic montenegrí Dusko Ivanovic preferia avortar de manera immediata. Ho ha aconseguit a través de l'eslovè Jaka Lakovic i el seu perill en el llançament de llarga distància. L'Estudiantes ha canviat un 73-69 per un 73-78 (m.37). En mig vuit punts consecutius de Lakovic -que ja sumava quinze-.

L'italià Gianluca Basile també ha visitat els 6,25 metres i l'Estudiantes a sentir que se li anava el partit (77-82). El Barça, no obstant això, ha donat facilitats. Ha permès diversos atacs en la seva cistella que podien haver ressuscitat els col·legials, però els han fallat. Els estaven donant l'opció d'aixecar-se amb aquests errors defensius i les posteriors errades atacants. L'han malgastat. El Barcelona ha arrodonit la feina, ha llimat un avantatge respecte al Reial Madrid i arriba a la Copa amb l'impuls d'un bon triomf a la Lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.