L'Unicaja derrota l'AXA Barça (77-62)

Un sensacional tercer quart de l'Unicaja ha estat decisiu per a la victòria dels andalusos per 77-62 davant un gris Axa Barcelona que s'ha esfondrat davant la gran defensa caixista i l'actuació de Marcus Haislip, gran protagonista dels locals amb els seus 24 punts.

L'arrencada del quadre andalús ha esta una vegada més trepidant (6-1, m.2), però el Barcelona ha sabut frenar aquest ímpetu amb un parcial de 0-9 (6-10, m.5) signat per la seva línia exterior.

Els blaugrana, bé en defensa, havien aconseguit obstaculitzar l'atac dels malaguenys, que no trobaven solucions, el que ha permès als de Dusko Ivanovic, tècnic barcelonista, manar al marcador amb una renda de fins a set punts (14-21, m.11).

Això no obstant, l'entrenador de l'Unicaja, Sergio Scariolo, ha trobat llavors la qualitat del seu fitxatge estrella de l'any, l'americà Marcus Haislip, qui ha anotat nou punts consecutius per tornar al seu equip la moral i el liderat en el lluminós (23-21, m.13).

Restablerta la igualtat, el partit ha avançat lentament quant a la seva progressió anotadora, doncs les defenses dels dos conjunts es mostraven fèrries i eficaços, d'aquí els baixos percentatges d'encert en els dos equips.

El tercer quart ha resultat ser la clau del partit; l'Unicaja ha trobat la inspiració en atac i ha lligat de mans al Barcelona, el que ha provocat que la diferència entre els dos equips es fos ampliant-se a poc a poc davant la desesperació de Ivanovic, que tan sols ha tingut en Lakovic un baluard per sostenir la progressió anotadora rival.

Els malaguenys, brillants, han doblat els catalans en el parcial (26-13) i han conclòs el tercer quart amb el màxim avantatge del partit (59-44), una renda que ha resultat ser definitiva.

Així, en els últims deu minuts el control del joc exercit per Caps ha impedit la desconcentració dels seus davant la lleu reacció barcelonista i fins i tot ha portat a l'Unicaja a repetir a la conclusió del partit la seva màxima diferència.