Economia

La plantilla de Nissan aprova quatre dies de vaga per si fracassen les negociacions

La plantilla de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona ha aprovat aquest dissabte en assemblea la convocatòria de quatre dies de vaga per si fracassen les negociacions amb la direcció per evitar la presentació d'un Expedient de Regulació D'Ocupació (ERO) que afectaria 450 persones.

En una votació a mà alçada, les vagues de 24 hores s'han fixat per als dies 27 de febrer i 5, 12 i 26 de març, encara que l'assemblea també ha donat el vistiplau perquè el comitè d'empresa, en què estan representats CCOO, USOC-SIGEN, UGT i CGT, esgoti la via del diàleg amb la direcció de la companyia d'automoció fins divendres que ve, 22 de febrer.

Segons que han informat fonts sindicals, uns 800 treballadors de Nissan han participat en l'assemblea general, que ha durat unes dues hores i s'ha celebrat a la Fira de Mostres de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).
Els portaveus de les quatre forces sindicals han explicat a la plantilla la situació en què es troben les negociacions, que es van reprendre dimarts passat, després que la direcció de Nissan, a partir de la mediació del director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Salvador Álvarez, acceptés ajornar la presentació de l'ERO, prevista per a principis d'aquesta setmana.

Si la setmana que ve no s'arriba a un acord per evitar l'ERO mitjançant l'aplicació de mesures alternatives als acomiadaments, com un augment de la flexibilitat laboral, recol·locacions i una pròrroga del pla de baixes voluntàries, al qual es van inscriure en una primera fase 111 treballadors, Nissan Motor Ibèrica tirarà endavant amb l'ajustament de la plantilla a partir del dilluns 25 de febrer.

La pròxima reunió entre la direcció de Nissan i els sindicats es farà aquest dilluns, i a partir d'aleshores estan previstes trobades diàries fins al divendres 22 de febrer per esgotar el marge de negociació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.