Economia

La plantilla de Nissan a Barcelona realitza avui la tercera i última mobilització contra l'ERO

Ocupació

La plantilla de Nissan a Barcelona realitzarà avui la tercera i última jornada de mobilitzacions programades en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat el dia 3 de gener.
Els treballadors realitzen concentracions d'una hora per torn i, en el cas dels torns de matí i tarda, els empleats llegeixen un manifest als menjadors i es manifesten fins a arribar a la ronda Litoral, segons ha detallat UGT de Catalunya.

Així, les aturades es realitzen en el torn de matí entre les 9.30 i les 10.30 hores; a la tarda, entre les 18.30 i les 19.30 hores; i entre la 1.30 i les 2.30 hores en el cas del torn nocturn.

El comitè sempre s'ha manifestat contrari a la mesura de l'ERO, perquè considera que no està demostrat l'excedent de plantilla, i ha criticat el pla de baixes per ser "insuficient" per evitar l'esmentat expedient. Per comptes de l'ERO, planteja mesures alternatives com les prejubilacions, cosa que la direcció de Nissan ha rebutjat al·legant la joventut mitjana de la plantilla.

Un total de 65 treballadors s'han inscrit de moment al pla de baixes voluntàries presentat per Nissan a Barcelona el 8 de gener com a "primer pas" per pal·liar els efectes de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que afecta 450 treballadors de la factoria catalana.

Els sindicats han augurat que, quan finalitzi el termini per presentar baixes voluntàries aquest divendres, hi haurà "no més de 80 persones apuntades". Totes percebran una indemnització de 45 dies per any treballat amb un límit de 60.000 euros per persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona