Economia

Nissan i sindicats arriben a un acord que evita l'expedient de regulació d'ocupació de 450 treballadors

La direcció de Nissan Motor Ibèrica i els sindicats de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona han arribat avui a un acord que evita la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que inclou mesures com l'ampliació del pla de baixes voluntàries i treball en vacances.

Fonts d'UGT de Catalunya han que les dues parts han acordat aquest pacte, que se signarà dilluns que ve dia 25, durant una reunió d'unes dues hores que han mantingut avui amb la mediació del director general de Relacions Laborals del departament de Treball, Salvador Álvarez.

El pacte té diversos punts bàsics, el primer dels quals consisteix a prolongar fins al desembre d'aquest any el pla de baixes voluntàries, al qual fins ara s'han acollit 111 treballadors. El segon es refereix als increments de producció relacionats amb la fabricació de la furgoneta X83 i que es concreta a treballar l'última setmana de vacances de forma voluntària i compensada amb uns 90 euros al dia i jornades de festa.

Per fer front als descensos de producció relacionats amb la línia del tot terreny Pathfinder avui s'ha acordat parar la producció cinc dies, a criteri de l'empresa, sense modificar el conveni col·lectiu.

L'anunci
Nissan va anunciar a principi d'aquest any que presentaria un ERO pel descens d'un 7,3% dels volums previstos de producció per a aquest any respecte el 2007, i per la retirada del tercer torn de producció dels models Pathfinder i Navara a partir d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.