Cultura

La Generalitat Valenciana fixa un termini de 20 dies per tancar els repetidors de TV3

L'ACPV prepara una resposta "jurídica i social" a l'amenaça de tancament

La secretaria autonòmica de Comunicació de la Generalitat ha desestimat el recurs interposat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra la resolució que ordenava el cessament de les emissions de TVC al País Valencià, i ha fixat un termini de vint dies perquè aquesta es faci efectiva.

Així ho ha anunciat avui l'ACPV per mitjà d'un comunicat, on explica que la decisió ha estat comunicada per dos funcionaris autonòmics als serveis jurídics de l'entitat cultural propietària dels repetidors que permeten les emissions de TV3 al País Valencià.

El recurs desestimat es referia a la resolució de la direcció general de Promoció Institucional de la Generalitat valenciana del juny passat que ordenava el "cessament immediat" de les emissions de TV3 i imposava una multa de 300.000 euros a l'ACPV per una infracció "molt greu" de la llei d'Ordenació de les Telecomunicacions.

L'ACPV ha destacat la "gravetat de la situació" que suposa aquesta decisió i "el perill que corren les úniques emissions televisives íntegrament en llengua pròpia" després de "més de vint anys de normalitat" en les emissions.

Resposta jurídica i social
Per això, la Junta Directiva d'aquesta entitat s'ha reunit amb caràcter d'urgència per analitzar la situació i concretar una resposta tant "jurídica com social a aquesta arbitrària decisió" del Govern valencià.

L'ACPV ha insistit en que la via de solució "més factible i raonable a la situació creada pel PP valencià" és la d'un acord entre la Generalitat valenciana, la catalana i el Ministeri d'Indústria "que garanteixi la reciprocitat dels diferents canals autonòmics que emeten en llengua catalana".

Això no obstant, l'entitat cultural considera que la decisió notificada avui, la conseqüència immediata de la qual és "contundent", demostra l'"escassa voluntat de diàleg" del Govern valencià, "que mentre diu apostar per l'acord, sanciona amb contundència una de les parts implicades en el conflicte".

Segons la seva opinió, "si aquest acord no arriba, el fet més probable és que els valencians vegin privats els seus drets fonamentals a la pluralitat informativa i en valencià".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
RIPOLLÈS

Cinema Transhumant gira per cinc residències d’avis amb dues pel·lícules

RIPOLL
ÒPERA

El Liceu infla de romanticisme ‘top’ el tràgic destí d’‘Adriana Lecouvreur’

BARCELONA
Emili Bayo
Novel·lista

“Tota la novel·la és plena d’homenatges i referències culturals”

Barcelona
música

L’Estadi Olímpic inicia la temporada de grans concerts

Barcelona
música

Parellop obre amb ‘Una llum al camí’ una sèrie de singles que sortiran al llarg del 2024

girona
Cinema

CIMA i l’Eram projecten vuit curts amb perspectiva de gènere

Girona
música

‘Despechá’, de Rosalía, supera els mil milions d’escoltes a Spotify

Barcelona
Cultura

Comencen les obres de restauració de la catedral de Tortosa

Tortosa
fet o dit per dones

Una violoncel·lista en el món de Chantal Akerman