Cultura

Lluitar per veure TV3

“De Vic, de Maó, de València..., això ha de ser una lluita de tots, perquè es tracta d’un atemptat contra la cultura catalana”. Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), va fer ahir, conjuntament amb Òmnium Cultural, una crida al conjunt de la població dels Països Catalans perquè s’adhereixi a la campanya de suport a les emissions de TV3 al País Valencià. Des del 5 d’octubre –quan va finalitzar el termini de tancament voluntari dels repetidors–, Eliseu Climent es considera en situació “de rebel·lia”.

La campanya, a la qual ja s’han adherit els expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall i els abats de Montserrat i de Poblet, demana el suport popular per poder sufragar la sanció de 300.000 euros que pesa sobre aquesta entitat per no haver tancat els repetidors que permeten rebre els senyals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV). “Es tracta d’una sanció inassumible per a una entitat sense ànim de lucre. Cal que tothom senti que la multa també és seva, perquè això és un atac al conjunt de la nació”, va dir Climent.

En el marc de la mobilització, s’editarà una litografia cedida per Antoni Tàpies per oferir a la societat l’oportunitat de col·laborar –a 10 euros cada exemplar– a sufragar la multa.

Cares conegudes de la CCRTV, com Miquel Calçada, Antoni Bassas, Toni Soler, Carles Capdevila, Xavier Graset, Xavi Torres i Joel Joan també s’han sumat a la campanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.