Cultura

Solució al tancament

Tres dies després del tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta (Alacant), les entitats de la Federació Llull –Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear– van comparèixer ahir per demanar al govern espanyol, i particularment al ministeri d’Indústria, que reclami la titularitat dels canals per on emet la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i també que tramiti un canvi legislatiu que permeti blindar “de manera definitiva” les emissions de TV3 al País Valencià.

Fonts del departament de Cultura i Mitjans d’Informació de la Generalitat de Catalunya, però, van respondre que “cal tenir en compte que, tot i que l’espectre radioelèctric és de propietat estatal, la competència d’atorgar llicències recau exclusivament sobre les comunitats autònomes, i que un canvi en aquest sentit suposaria una invasió de competències”.
Eliseu Climent, president d’ACPV, que va explicitar la seva “desolació” davant l’evidència que s’ensorra un projecte que durant més de vint anys ha servit per “donar esperança al país”, no va dubtar a assenyalar Joan Clos com un dels principals responsables del tancament de les emissions “per no haver-se fet amb la titularitat de les freqüències”.
A més, va apuntar la necessitat de donar base legal i estabilitat jurídica a aquestes emissions. Una solució que passaria per un canvi legislatiu tramitat al Parlament espanyol, on s’aprofitaria “una majoria política plural que no existeix al País Valencià”.

Vicent Sanchis, Salvador Giner, Vicent Partal, Jaume Sobrequés, Ramon Tremosa i Rita Marzoa van ser alguns dels nombrosos representants del món de la cultura i la comunicació que es van sumar a l’acte de la Fundació Llull per tal de donar suport a la continuïtat de les emissions.

D’altra banda, treballadors de Ràdio i Televisió Valenciana (RTVV) van manifestar, a través d’un comunicat, la seva voluntat de trobar “una solució urgent a un problema que ja s’hauria d’haver resolt”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.