Política

C's dóna la benvinguda a Eurovegas

Rivera reclama que la Generalitat no faci excepcions a la legalitat vigent i rebutja qualsevol “vestit a mida per a ningú”

Considera que el projecte d'Adelson pot contribuir a la sortida de la crisi

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha donat la benvinguda al projecte Eurovegas, sempre que la seva execució comporti la creació de llocs de treball autòctons i no impliqui fer excepcions al compliment de la legalitat vigent. “Si el projecte ve a Catalunya amb les mateixes condicions que la resta d'empresaris catalans, benvingut senyor Adelson”, ha opinat Rivera en referència al president de Las Vegas Sands Corporation. Ara bé, el líder de C's ha exigit a la Generalitat que “no faci un vestit a mida per a ningú”, i ha assenyalat que Eurovegas pot contribuir a la sortida de Catalunya de la crisi econòmica.

En relació a les veus crítiques que alerten d'un efecte crida per a la corrupció o la prostitució, Rivera s'ha limitat a recordar que aquests dos fenòmens “ja existeixen a Catalunya” i que el model turístic que planteja el macrocomplex d'oci no seria incompatible amb els diferents models que conviuen avui dia, “des de la Saloufest al turisme cultural que ve a visitar museus”.

Els viatges de Mas, com els de Ribó

En la roda de premsa setmanal a la seu del partit, Rivera també ha parlat del darrer viatge del president de la Generalitat, Artur Mas, als Estats Units. El líder de C's ha ironitzat sobre la rendibilitat d'aquest i d'altres viatges similars i els ha comparat als del Síndic de Greuges. “Que no copiï els viatges mundials del senyor Ribó i es dediqui a treballar perquè Catalunya surti de la crisi”, ha demanat.

Les explicacions que Mas ha estat fent aquests darrers dies als Estats Units sobre “l'espoli fiscal” que pateix Catalunya no contribueixen, segons Rivera, al clima de cordialitat que necessitaria l'Estat espanyol per avançar en la solució de la crisi. “M'agradaria que Catalunya fos part de la solució i no part del problema”, ha lamentat.

Nova crítica a l'euro per recepta

Per últim, Rivera ha tornat a criticar la posada en marxa aquest dissabte passat de l'euro per recepta. El president de C's ha instat el president a eliminar aquesta taxa i ha avançat que el proper 3 de juliol es reunirà a Madrid amb la Defensora del Poble per fer-li entendre la necessitat de portar l'euro per recepta al TC en cas que la Generalitat continuï defensant-ne l'aplicació.

A més, Rivera ha apuntat la possibilitat que en seu parlamentària diversos grups plantegin una proposta de resolució per eliminar l'euro per recepta. Segons Rivera, aquest seria un bon moment perquè el PP es posicionés en relació a l'assumpte, ja que tot i haver-se manifestat en contra de l'aplicació d'aquesta taxa, “el PP va contribuir a la seva aplicació amb el pacte de pressupostos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.