Política

Artur Mas: “Als Estats Units d'Europa, Catalunya serà com Massachusetts”

El president de la Generalitat recorda que Convergència “és un partit nacional que aspira a la màxima realització del seu país”

“CDC ha iniciat el viatge cap Ítaca però vol que en els seus estols hi hagi la majoria de Catalunya”, reflexiona Mas

Felip Puig assegura que la feina del partit ha de ser “fer de Catalunya un país normal a Europa i el món”

El president de la Generalitat i encara secretari general de CDC, Artur Mas, ha reivindicat per a Catalunya estructures d'estat. Tot i que no ha arribat a reclamar un estat propi de manera explícita, com sí ha fet anteriorment, el conseller d'Interior, Felip Puig, Mas ha assegurat: “Nosaltres tenim dret a tenir les estructures i el poder que ens permetin garantir la nostra viabilitat com a país, la nostra identitat, la nostra cultura, les nostres aspiracions de futur i els nostres somnis”.

De fet, al seu entendre, “si arribem a veure els Estats Units d'Europa, Catalunya serà com Massachusetts”. Ara bé, “en aquest viatge cap a Ítaca que el partit fa temps que va iniciar, l'anomenada transició nacional, els nostres estols han de ser la gran majoria del poble de Catalunya”, ha puntualitzat Mas en el setzè congrés de CDC que se celebra aquest cap de setmana a Reus.

I és que, segons ha explicat el president del govern, CDC és, vol ser i ha de ser en els pròxims anys el partit de la gran majoria de catalans. “N'hi haurà d'altres que, legítimament, aspiren a aglutinat minories. Nosaltres, no”, ha advertit.

En aquest context, ha argumentat que a Catalunya “li vénen temps en què caldrà tornar-se-la a jugar”, i que s'aproximen uns anys que, “com va dir ahir el president Pujol, tothom intueix que no seran fàcils”. Però davant d'aquesta situació, ningú millor que Convergència: “Nosaltres en aquests anys hem aixecat Convergència, i de la mateixa manera també aixecarem Catalunya”. Per això, s'ha mostrat absolutament convençut que el bon moment que viu avui CDC el viurà tard o d'hora Catalunya.

Puig, emocionat

Per la seva part, Felip Puig ha assegurat que la feina de CDC ha de ser “fer de Catalunya un país normal a Europa i el món”. Puig, que va ocupar la secretaria general adjunta del partit fins l'any 2011, pocs mesos després de ser nomenat conseller d'Interior, ha volgut recordar que l'any 1974 el partit ja parlava de “plenitud nacional” per al país.

Puig s'ha emocionat en el tram final del seu discurs, especialment a l'hora de donar les gràcies a la militància que sempre li ha donat un gran suport. “Gràcies a vosaltres hem salvat el partit, i ara hem de salvar el país”, ha proclamat el conseller d'Interior.

El setzè congrés de CDC aprova avui la nova estructura directiva, en què Jordi Pujol serà elegit president fundador, Artur Mas assumirà la presidència i Oriol Pujol pujarà a la secretària general. El diputat de Terrassa, Josep Rull, ocuparà la secretaria d'organització i Lluís Corominas i el portaveu del govern, Francesc Homs, completaran la cúpula directiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona