Política

Nova nit d’aldarulls a Ferraz

La policia espanyola carrega contra manifestants que han llançant objectes al cordó que protegeix la seu del PSOE

Mig miler de persones es concentra als voltants del Congrés dels Diputats

La novena nit de protestes contra la llei d’amnistia i els pactes del PSOE amb l’independentisme davant de la seu central d’aquest partit a Madrid ha acabat una vegada més amb aldarulls, càrregues policials i tretze detinguts -8 majors d'edat i 5 menors.

Centenars de persones –1.700 segons la Delegació del govern espanyol– s’han concentrat a l’entron del carrer Ferraz de Madrid, on un dispositiu de la Policía Nacional espanyola protegeix la seu socialista. Després d’una hora de concentració han arribat a les primeres fileres alguns encaputxats i alguns han començat a llançar ampolles i objectes, així com bengales, contra el cordó policial. També han proferit insults contra la policia; el president espanyol, Pedro Sánchez, i l’expresident de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, entre altres, i han cridat proclames de caire feixista. En algun moment, han cantat el Cara al sol i l’himne de la División Azul.

Els agents han acabat carregant i llançat pilotes de goma i han retingut una vintena de persones. A conseqüència dels enfrontaments hi ha dos agents ferits, segons la delegació del govern espanyol.

Aquest dissabte un grup d’uns cinc-cents manifestants s’ha aplegat a la Carrera de San Jerónimo cridats pel Movimiento por España amb la intenció d’acampar davant el Congrés dels Diputats. Aquesta organització promou una asseguda multitudinària el dia que se celebri el ple d’investidura de l’actual president en funcions i també confien que es convoqui una vaga general a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.