Economia

Lear confirma que tanca la planta de Roquetes i deixa 518 treballadors al carrer

La firma ja va tancar la fàbrica de Cervera, on hi havia 1.200 operaris

Es confirmen els temors: la planta de Lear a Roquetes (Baix Ebre) tanca i deixarà 518 treballadors al carrer. La història es repeteix. Després del traumàtic tancament de la planta de Lear Corporation a Cervera el 2002, que va afectar 1.200 treballadors, la multinacional nord-americana ha comunicat aquest dilluns als empleats la clausura definitiva de la planta de cablejat de Roquetes.

El tancament és una notícia greu per a les Terres de l'Ebre, unes comarques poc industrialitzades, i on la crisi de la construcció ha generat molts aturats.

La producció de cablejat a Roquetes s'havia reduït dràsticament els últims anys, i per això hi havia la meitat de treballadors que als anys noranta.

De fet, actualment i fins a final d'any hi havia vigent un ERO temporal i la planta només fabricava components per a la indústria de l'automòbil Saab, també amb dificultats econòmiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.