Economia

Lear tancarà la planta de Roquetes amb 520 treballadors

Es farà de forma esglaonada fins a principis del 2010. La multinacional nord-americana ho ha comunicat als sindicats aquesta setmana.

La multinacional nord-americana Lear ha comunicat aquesta setmana al comitè d'empresa que té intenció de tancar la seva fàbrica de Roquetes (Baix Ebre), dedicada a la fabricació de cablejat per a automòbils, on treballen unes 520 persones.

Segons  publica aquest divendres La Vanguardia, l'empresa comunicarà la decisió de forma oficial a la plantilla la setmana que ve, tot i que ja s'han produït reunions i el comitè d'empresa ja ha estat informat sobre una part del pla.

El tancament es farà de manera esglaonada fins a principis de l'any 2010 i, si queda producció pendent, es podria traslladar a una altra planta del grup a Hongria. Segons fonts de la plantilla citades pel diari, els treballadors consideren que el tancament de la fàbrica és en realitat una deslocalització encoberta cap a Hongria.

Lear va presentar a mitjans d'abril d'aquest any un ERO temporal de 90 dies per a tots els treballadors de la planta de Roquetes fins al pròxim 31 d'octubre.

L'any 2002, Lear ja va tancar la seva planta de Cervera (Segarra) amb uns 1.200 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.