cultura

Sí, Girona és un dels Set Regnes

La cadena HBO confirma oficialment la gravació de part de la sisena temporada de ‘Joc de trons'

La catedral, la plaça dels Jurats i Sant Pere de Galligants, platós

Una altra de les localitzacions anunciades és Peníscola

HBO ho ha fet oficial. La ciutat de Girona serà l'escenari de la sisena temporada de la sèrie de televisió Joc de trons (Game of thrones), una de les propostes televisives que tenen actualment més seguidors arreu del món i també un autèntic fenomen de masses en l'àmbit literari. Després que la notícia corregués com la pólvora el 22 de maig, finalment el canal de televisió nord-americà HBO ho va confirmar ahir a través d'un comunicat oficial emès mitjançant la cadena Canal Plus, que és la que té els drets d'emissió de la sèrie al nostre país. Encara no s'han desvelat detalls del rodatge a la ciutat i Canal Plus només ha informat que la sisena temporada de la sèrie es rodarà també en altres localitats com ara Peníscola (una ciutat que ja va sonar com a possible candidata per ser King's Landing - Desembarcament del Rei).

El rodatge tindrà lloc de l'1 al 21 de setembre. Tres setmanes intenses en què un equip tècnic i artístic s'encarregarà de filmar en localitzacions de la capital gironina encara pendents de confirmar i que serviran per escenificar algun dels Set Regnes en què se centra la ficció d'aquesta sèrie basada en els bestseller de gènere fantàstic Cançó de gel i foc de George R.R. Martin. Fonts del sector han anunciat que, durant les tres setmanes de rodatge, més una de prèvia a finals d'agost per a la preproducció, hi participaran unes 500 persones i per aquest motiu la productora ha reservat habitacions en diversos hotels de la ciutat i voltants.

Els responsables de la sèrie ja han viatjat en diverses ocasions a la ciutat per escollir les localitzacions. Tal com ja es va publicar en aquest diari, els primers contactes que va tenir HBO amb Girona es van produir en la Fira Imex de Frankfurt, al novembre, on la Girona Film Office, que depèn de l'Ajuntament, tenia un estand de promoció de la ciutat com a plató audiovisual. Era el primer cop que la ciutat de Girona anava amb taulell propi a un esdeveniment com aquest a atreure nous inversors. Segons sembla, als productors de la sèrie els va atraure el patrimoni de la ciutat, amb el Barri Vell com a principal focus d'atenció i sobretot pel to de pedra càlida que desprenen els seus edificis més emblemàtics. Arran d'aquesta primera trobada, un productor executiu es va desplaçar a la ciutat, on ha estat mesos cercant amb gran discreció localitzacions i possibles escenaris per ambientar una de les ciutats fantàstiques on tindrà lloc una part de l'acció de la sisena temporada, que està previst que s'estreni pels volts de l'abril de l'any que ve.

Una altra mostra de la gran discreció amb què s'han dut a terme les negociacions és que l'acord d'HBO i l'Ajuntament de Girona està signat des de fa quatre mesos.

L'alcalde en funcions de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat que es tracta d'una “magnífica oportunitat per posicionar la ciutat al món”, ja que és una sèrie que s'ha convertit en un autèntic fenomen mediàtic des de la seva estrena, el 2011. “Girona està de moda, i que productors nord-americans i anglesos hagin escollit la nostra ciutat perquè sigui l'escenari dels capítols de la nova temporada d'una de les sèries de més èxit dels últims anys arreu del món, ho corrobora encara més”, ha afegit Puigdemont.

Joc de trons, que actualment ha emès vuit dels deu episodis de què consta la seva cinquena temporada, que s'acabarà d'emetre d'aquí a dues setmanes, començarà a rodar el gruix de la sisena temporada a Belfast a finals de juliol. La resta d'unitats es desplaçaran als països on es localitzen els exteriors, des de Croàcia fins a Islàndia, i, ara, a Catalunya i el País Valencià.

Els serveis de producció a l'Estat espanyol són a càrrec de Don Peter Welter Soler de Fresco Film Services. La sèrie, reconeguda per la crítica i guardonada amb Globus d'Or i 14 premis Emmy, és una història èpica de traïció i noblesa, ambientada al continent de Ponent, on els estius i els hiverns poden durar anys.

LA XIFRA

500
persones formaran l'equip tècnic i artístic que desembarcarà a la ciutat una setmana abans del rodatge.

LA DATA

01.09.15
és el dia en què es preveu que comenci el rodatge de ‘Joc de trons', que durarà fins al 21 de setembre.

Recrear una de les grans ciutats

J.C.L

Amb tothom pendent que es confirmi quin dels Set Regnes ambientarà Girona, les apostes no s'han fet esperar. Se sap que els productors deixaran Sevilla com a localització del Regne de Dorne, on s'ambienta una de les múltiples línies narratives d'aquesta cinquena temporada que actualment està en emissió. Per tant, si Dorne continua apareixent en el relat, podria ser que Girona la substituís. Una altra de les possibilitats amb què els fans dels llibres –que també estan esperant amb candeletes la publicació del nou volum per saber més de l'argument– i de la sèrie especulen és que Girona pugui esdevenir alguna de les ciutats que encara no han aparegut en la versió televisiva.

Per una banda, Highgarden, seu de la casa Tyrell, aliats per interessos matrimonials amb els Lannister, als quals financen econòmicament el cost de les guerres que mantenen. Tal com es descriu en els llibres, es tracta d'una ciutat emmurallada i enjardinada, envoltada de grans extensions de camps i rius per on naveguen petites embarcacions. Té aires mediterranis com Dorne.

Per l'altra, Casterly Rock, la fortalesa i casa natal dels Lannister. Està situada al regne de la Roca, conegut també com d'Occident, i consta d'un castell i d'edificis tallats a la roca i amb accés al mar. És un lloc emblemàtic i amb gran pes temàtic, perquè és on es forja el poder dels que actualment posseeixen el mític Tron de Ferro.

Localitzacions gironines més factibles

Girona ofereix moltes postals. Però, lluny de les imatges paradigmàtiques que ofereix la ciutat, fonts del projecte asseguren que els productors de la sèrie cerquen “racons” especials. Entre altres localitzacions que tenen tots els números de sortir, destaquen les escales de la catedral, on aquests dies s'ha vist els productors molt interessats prenent vistes i lloc ideal per a escenes de massa. Un altre dels llocs previstos és Sant Pere de Galligants, tant per la vessant dels seus jardins exteriors com de teló de fons de la plaça dels Jurats, un altre dels platós candidats a aparèixer a la ficció. A pocs metres d'aquí, la vall de Sant Daniel oferirà els seus paratges de vegetació frondosa i d'aire romàntic, mentre que el Barri Vell i especialment el call jueu completaran el reguitzell de “racons” que han atret l'interès dels creadors de la sèrie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA