cultura

La ‘loteria' cau a Girona, que es referma com a destí de qualitat

L'alcalde, Carles Puigdemont, i el Patronat de Turisme confien que el rodatge projectarà la ciutat, encara més, a escala mundial

El conseller Mascarell destaca que s'enfortirà la seva capitalitat

L'alcalde en funcions de Girona, Carles Puigdemont, ho tenia molt amagat. Feia mesos que l'Ajuntament estava establint negociacions amb la cadena HBO en la més absoluta discreció. Ara que ja és oficial, Puigdemont ha explicat que tot es va gestar el novembre de l'any passat en una fira a Frankfurt on, sota el paraigua de l'estand Girona City Welcome, els productors es van interessar pel que oferia la Girona Film Office. I d'aquell primer contacte recorda: “Els vam convidar a la ciutat, els la vam ensenyar i al cap d'un temps ens van contactar directament els responsables de la producció. La relació es va fer immediatament molt estreta i molt discreta, amb el màxim secretisme. I els hem posat les coses fàcils perquè aquesta producció es pugui fer a Girona.”

Sobre l'impacte que tindrà el rodatge, es té en compte el que ha tingut a les ciutats precedents. “Hi ha un impacte directe els dies de rodatge i els del càsting, però un altre d'indirecte que és més durador en el temps”, remarca. Avança que establiran estratègies amb altres organismes per “no esdevenir simples espectadors privilegiats sinó actors directes que permetin estirar el màxim temps possible l'impacte econòmic que ha de tenir una sèrie com aquesta”, en referència a la possible creació de rutes turístiques relacionades amb Joc de trons. Puigdemont recorda que un 67% dels aturats de la ciutat de Girona provenen del sector serveis: “És una obligació aprofitar qualsevol mena de promoció que minvi aquesta xifra.”

Per la seva banda, el director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Ramon Ramos, està convençut que a Girona “li ha tocat la loteria”. També creu que organismes com el que dirigeix han de posar fil a l'agulla per gestionar el potencial de promoció turística que els oferirà a partir d'ara aquest rodatge. “Notícies com aquesta ens posicionen com a destí de qualitat, juntament amb atractius actuals com el que ofereix El Celler de Can Roca i futuribles com la Ryder Cup del 2022 i el Bully Foundation.” Una feina que considera que “fem tots plegats i que està donant els fruits de la feina ben feta”. Ramos també espera que tot serveixi per recuperar “aquell glamur que van viure les comarques gironines als anys seixanta i setanta”.

Una ciutat capdavantera

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, també s'ha afegit a les felicitacions i diu que, al seu entendre, el rodatge projectarà la ciutat a escala mundial. En declaracions a l'ACN, Mascarell creu que Girona ja té “molts motius” per estar al mapa de les ciutats capdavanteres del món, però la gravació d'aquesta sèrie de la cadena nord-americana HBO “enfortirà molt i molt” la seva presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA