cultura

Canet de trons

El castell de Santa Florentina serà un dels nous escenaris de la famosa sèrie ‘Joc de trons'

Només s'ha confirmat que l'enregistrament es farà a la finca privada a la tardor

L'Ajuntament celebra la tria, es posa a disposició de l'equip i espera que el ressò ajudi a promocionar el municipi

No se sap si hi haurà càsting, però no sembla gaire probable
El rodatge està confirmat dins la propietat privada on hi ha el castell

L'imponent castell de Santa Florentina de Canet de Mar, que es retalla en el paisatge quan un circula per l'autopista C-32, va ser confirmat ahir com un altre escenari en terres catalanes del rodatge de la celebrada i premiada sèrie Joc de trons, basada en les novel·les de l'escriptor americà George R.R. Martin i ambientada en l'Europa medieval i de la qual s'està enregistrant la sisena temporada. La notícia la va donar en un comunicat Canal+, que és qui en té els drets d'emissió a l'Estat, i va afegir a Canet altres localitzacions arreu de l'Estat com són Peníscola, el parc natural de Las Bardenas Reales de Navarra, el castell de Zafra a Campillo de Dueñas (Guadalajara) i l'alcassaba d'Almeria. La notícia es va escampar com pluja menuda, però ja feia tres setmanes que el consistori canetenc coneixia les intencions de la productora. L'alcaldessa de Canet, Blanca Arbell, va explicar ahir que es va reunir amb representants de la productora HBO acompanyats pels propietaris del castell, que ha passat a mans d'uns empresaris russos que l'exploten com a espai de celebracions. “Ens van comunicar que farien el rodatge al castell i a la tardor, sense entrar massa en detalls”, apunta i recorda: “La trobada es va fer en part per explicar-nos que era un protocol habitual davant el que podia representar per al municipi que s'enregistrés una sèrie que atreu tants seguidors.”

Arbell repeteix que li van demanar “la màxima discreció i que no ho fes públic fins que la productora en fes l'anunci oficial, com ha estat avui”. L'alcaldessa insisteix que no hi ha hagut més contactes fins ara: “Estem en espera de rebre més informació per saber de quina manera els podem ajudar, quin tipus de col·laboració ens demanaran o si hi haurà altres espais del municipi que es puguin incloure en el rodatge.”

Aprofitar l'oportunitat

En tot cas, Blanca Arbell desconeix si, igual que es va fer a Girona, hi haurà un càsting de figurants per a les escenes previstes a Canet. “Creiem que seran pocs dies, no gaire més d'una setmana, però pel que van dir semblava que el tema figurants el tenien molt tancat amb la gent que van agafar a Girona”, comenta. A finals de juny, a Girona es van presentar més de 5.000 persones i 2.400 van ser seleccionades. El que sí que és cert és que Canet no vol deixar passar l'oportunitat d'aparèixer a Joc de trons i l'alcaldessa reconeix que ser l'escenari d'algun dels capítols d'aquesta sèrie pot representar un ressò inesperat i una promoció turística molt important per a la població.

“Ja ens han comentat que la sèrie afavoreix la projecció del lloc on transcorre i estem disposats a treure'n el màxim profit igual que ho han fet altres ciutats, com ara Girona”, diu Arbell, que hi afegeix: “Des de l'Ajuntament farem tots els possibles perquè els veïns en surtin beneficiats, tant pel que fa a participació directa en el rodatge com si calen persones per treballar en altres tasques.”

Tot el que envolta el rodatge de la sisena temporada de Joc de trons està envoltat de misteri i d'un mur de silenci per evitar que es filtri més informació de la que pot controlar la productora. Tot i això, està confirmat que l'equip serà a Girona entre el 3 i el 18 de setembre i com a escenaris tenen molt de pes espais emblemàtics com ara el monestir de Sant Pere de Galligants i el call jueu.

És d'esperar que la proximitat entre Girona i Canet afavoreixi que el rodatge al municipi maresmenc se situï en unes dates properes i que l'equip mantingui la seu a la capital gironina i només es desplaci puntualment al Maresme. De moment, no hi ha confirmació de cap data concreta de rodatge, però Canet ja ha entrat a formar part de la història fictícia que recrea la vida, i sobretot la mort, dels homes i dones dels set regnes enfrontats per ocupar el Tron de Ferro. Comença l'aventura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA