Urbanisme

maresme

La construcció d'una indústria en ple centre de Premià de Mar tira endavant

Núñez i Navarro demana la documentació necessària a l'Ajuntament per començar a enderrocar Can Sanpere

El consistori estudia fer una permuta de terrenys per garantir que l'espai sigui zona verda

L'empresa Josel SL, vinculada al grup Núñez i Navarro, ha entrat aquest matí la documentació necessària a l'Ajuntament de Premià de Mar per començar a construir una nau industrial a la zona de Can Sanpere, en ple centre del municipi en les properes setmanes. Josel SL executa així la sentència favorable d'un jutjat feta pública a finals del 2012 i que li atorgava el dret a obtenir la llicència d'obres de l'Ajuntament que li va ser denegada el 2005. La firma té intenció d'aixecar en els terrenys una empresa d'informàtica tal i com tenia previst inicialment. A més de la llicència, els representants legals de Josel SL reclamen al consistori una indemnització de 4,2 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis pel retard en el projecte. Una indemnització que l'Ajuntament s'ha afanyat a desestimar i que també s'haurà de resoldre per la via judicial.

El conflicte per Can Sanpere es va generar ara fa vuit anys quan Josel SL, propietària dels terrenys, va demanar una llicència d'obres per a construir una nau industrial. En aquell moment el pla urbanístic vigent al municipi era el de l'any 1990, que qualificava la zona com a industrial, però alhora s'estava redactant un nou pla que canviava la qualificació de Can Sanpere i el convertia en zona verda i d'equipaments. El consistori es va negar a donar la llicència i l'empresa va dur al cas als tribunals. El llarg litigi es va acabar a finals de l'any passat quan una sentència va donar definitivament la raó a Josel SL i va obligar al consistori a deixar construir a Can Sanpere. La resposta tant del govern com de l'oposició de Premià de Mar ha estat unànime i defensa que els terrenys es preservin com a “pulmó verd” d'un municipi molt massificat. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'avança que s'estudiaran totes les alternatives possibles per evitar que es construeixi a la zona. En declaracions a ACN, el tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de Premià de Mar, Antoni Subirà, explica que es treballa en l'opció de permutar uns terrenys perquè l'empresa pugui construir la nau i, a canvi, deixi en mans municipals la zona de Can Sanpere. “Allò que han d'edificar en Can Sanpere els hi hem ofert fer-ho en altres llocs del municipi”, assenyala. En tot cas, des de l'empresa mantenen que no se'ls ha fet arribar cap oferta en ferm en aquest sentit, però que estan oberts al diàleg sempre i quan els seus interessos no quedin afectats.

LA XIFRA

4,2
milions
d'euros és la quantitat que l'empresa Josel SL reclama a l'Ajuntament de Premià com a indemnització

Moviment social en contra

El mateix rebuig polític que va provocar en el seu moment la sentència a favor de Josel SL s'ha traslladat a la ciutadania que reclama que Can Sanpere esdevingui una zona verda i d'equipaments pública. A primera hora d'aquest matí un grup de persones vinculades a la plataforma Can Sanpere 100% públic han començat a fer guàrdia a les portes de l'antiga fàbrica per evitar l'inici de les obres de desmantellament. El grup ha organitzat una concentració aquesta tarda a la qual s'hi volen sumar altre entitats i partits polítics i que demana la col·laboració de tota la ciutadania. D'altra banda, la plataforma d'indignats de Premià de Mar ha convocat una reunió oberta urgent per demà on, entre altres temes, debatran sobre la situació de la fàbrica i de les accions a prendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.