Societat

maresme

Un grup de veïns de Premià de Mar es tanquen a Can Sanpere

Un grup de veïns de Premià de Mar s'ha tancat aquest matí a les instal·lacions de l'antiga fàbrica de Can Sanpere amb l'objectiu d'aturar l'inici de les obres de l'empresa Josel SL. Els tècnics han intentat accedir a l'espai per començar les tasques d'enderroc i no els ha estat possible perquè, segons el portaveu de la plataforma Can Sanpere 100% públic, Albert Fresquet, els hi cal un permís concret que garanteixi que la zona és buida de gent. En aquest sentit, els membres de la plataforma creuen que l'empresa denunciarà la situació i que “passarà un temps” abans no es faci efectiva. Durant aquest període, l'entitat pretén obrir l'antiga fàbrica a la ciutadania per fer-hi diferents activitats. La plataforma tem que Josel SL, empresa vinculada al grup Núñez i Navarro, no vulgui construir una indústria tal i com ha anunciat, sinó que esperi a requalificar els terrenys per a aixecar-hi pisos. Albert Fresquet reclama que l'espai passi a mans municipals i que s'obri un procés participatiu per determinar els usos finals de l'antiga fàbrica.

Des del consistori premianenc hi ha unanimitat per evitar que a Can Sanpere s'hi faci una indústria malgrat que una sentència ferma de finals del 2012 donava la raó a l'empresa perquè pogués aconseguir el permís municipals per a fer-hi les obres. Josel SL va demanar el permís l'any 2005 quan Can Sanpere era un espai qualificat com a zona industrial en el pla urbanístic de l'any 1990, malgrat que ja s'estava redactant un pla nou on la zona canviava de qualificació i passava a ser zona verda i d'equipaments. L'empresa, a més, ha reclamat a l'Ajuntament 4,2 milions d'euros d'indemnització per les suposades pèrdues que els ha ocasionat aquest retard. El consistori ha desestimat la petició però defensa el diàleg per intentar negociar una permuta de terrenys amb l'empresa i evitar que es construeixi una nau industrial en ple centre del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.