Medi ambient

medi ambient

Comença la retirada massiva de peixos exòtics de l'estany de Banyoles

La majoria dels exemplars se sacrificaran i un cop buidat el llac es fomentarà que es repobli amb les espècies que es consideren pròpies de la zona

L'estany de Banyoles és l'escenari d'una experiència inèdita com és la retirada dels peixos exòtics que s'han anat apoderant del llac (representen més del 99% del total), a la qual seguirà una reintroducció de peixos propis de la zona. La iniciativa s'emmarca en el projecte Estany, pressupostat en més d'un milió d'euros i finançat principalment per la Comissió Europea a través d'un programa Life Natura. Fa unes setmanes van començar a treure de l'aigua espècies com la perca americana, la carpa, la sandra, el peix sol o la perca (ja han tret uns 4.000 exemplars) mitjançant un sistema de descàrregues elèctriques, xarxes i trampes. De moment s'ha treballat sobretot amb la pesca elèctrica: des d'un catamarà s'apliquen a l'aigua unes descàrregues de fins a 800 volts que deixen els peixos estabornits. Seguidament es recullen amb un salabret i se sacrifiquen. Unes quantitats de carpa i de perca americana, però, se salven per traslladar-les a zones controlades de pesca esportiva com els trams finals dels rius Ter i Llobregat. Un cop net d'espècies exòtiques, s'hi fomentarà la presència de la bagra, el barb, l'anguila, la tenca i el punxoset, habituals a l'estany de Banyoles a finals del segle XIX.

Pesca a l'estany

L'operació de moment no afecta l'estanyol del Vilar perquè els pescadors locals hi puguin continuar fent els seus concursos. A la llarga, però, també es buidarà aquell llac i s'hauran de modificar els hàbits de la pesca esportiva a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona