Societat

Salou torna a desbordar-se per la pluja

El barranc de Barenys causa desperfectes per tercer cop en mig any

Estudien mesures de millora provisionals

La història del desbordament del barranc de Barenys a Salou torna a repetir-se. Per tercer cop en sis mesos, els veïns del barri de la Salut del municipi costaner van veure com s'inundaven carrers i baixos dimecres passat a la nit com a conseqüència de les fortes pluges que queien a la zona, i especialment a la zona de Reus, on neix la riera. A banda de les ja habituals acumulacions d'aigua i brutícia generalitzada, el darrer episodi ha estat especialment virulent al carrer C, un dels perpendiculars al mar i sota el qual discorre el cabal del barranc. Probablement per culpa d'un tronc d'arbre que va quedar encallat a la llera del barranc, la pressió de l'aigua va fer que el paviment d'aquesta via s'aixequés, provocant importants danys materials que ara l'Ajuntament trigarà dies a reparar.

Fins al 2013

El tram afectat, situat entre els carrers Sol i València, va haver de ser aixecat ahir completament per una piconadora. De manera provisional, aquest carrer es mantindrà sense paviment nou i amb unes voreres interines per permetre el pas de vianants. Els carrers adjacents estaran tancats al trànsit durant el dia mentre s'estigui treballant en les reparacions.

El consistori tenia ahir a la tarda comptabilitzats quinze vehicles que havien resultat afectats per les inundacions, que van convertir els carrers del barri en rius. Tot i això, encara faltaven per comprovar els danys que s'havien produït a l'interior d'aparcaments privats. Els veïns del barri van ser alertats a les nou del vespre de dimecres del risc de desbordament, i molts ja van retirar els seus vehicles lluny de la zona de risc. Durant tot el dia es va treballar també en la neteja del barri i en l'inici dels treballs per quantificar els danys.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va detallar que ja s'està elaborant un projecte per tal d'oferir millores provisionals als desguassos del barranc i minimitzar-ne els efectes negatius. La solució definitiva a les inundacions, el desviament i canalització del barranc, no podrà començar a executar-se fins al 2013, quan s'hauran completat tots els tràmits urbanístics. L'ACA ja ha garantit una partida pressupostària per aquest any.

Un petit tornado sacseja Ivars d'Urgell

El temporal de pluges va provocar un bon ensurt dimecres al vespre als veïns d'Ivars d'Urgell, al Pla d'Urgell, que va patir els efectes d'un esclafit o petit tornado. La tempesta que va caure sobre la població anava acompanyada de forts vents de fins a 100 km/h que van causar algunes destrosses. En concret, el vent va arrencar part dels teulats de quatre habitatges (en alguns casos trossos de fins a 400 m²) i va fer caure tres murs. Tot i això, no es van produir danys personals entre els veïns. Els operaris van avaluar ahir els desperfectes provocats per l'esclafit, que els veïns van descriure com una explosió.

També a les comarques de Lleida, l'hospital Jaume d'Urgell de Balaguer va rebre els efectes d'un incident en el transformador del centre sanitari. Les pluges van provocar filtracions d'aigua al transformador i que es cremés algun dels components. Es van haver de desallotjar 24 pacients i dos treballadors, tot i que van poder tornar a les seves habitacions al cap de poca estona.

El temporal de pluja es va donar ahir a la tarda per acabat, ja que la pertorbació es va traslladar cap a territori francès. Avui es preveu un temps assolellat a tot el país, excepte alguna precipitació aïllada que es podria produir en punts de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.