Societat

Tarragonès

Salou reclama a la Generalitat finançament per canalitzar Barenys

L'alcalde tem que, si queda en mans dels promotors privats, el desviament de la riera trigarà

Preparen un sistema per evitar que es col·lapsi el barranc

La solució definitiva a les inundacions endèmiques del barranc de Barenys a Salou és una obra “urgent i de país”. Per aquest motiu, l'alcalde de Salou, Pere Granados, reivindica més implicació de la resta d'administracions públiques en el finançament del desviament i la canalització d'aquesta riera. En principi, l'ACA i l'Ajuntament tenen un acord pel qual finançaran al 50% cadascun el tram final del barranc (entre la via del tren i el mar), però la preocupació se centra ara en el tram situat per damunt de la via. Segons la planificació urbanística, el cost de l'obra en aquest tram ha de recaure sobre els propietaris del sector, però Granados avisa que això podria fer allargar molt els terminis. “No podem esperar fins que el sector estigui desenvolupat”, adverteix.

En aquest sentit, la reivindicació de Salou és que, com a mínim, altres administracions públiques, i en especial la Generalitat, avancin els diners que costarà l'obra en aquest tram per tal que es pugui començar l'any vinent, quan ja s'hauran completat tots els tràmits urbanístics previs. Com a arguments per la seva demanda, Granados esgrimeix la repercussió internacional del municipi, especialment en l'àmbit turístic, i el fet que les inundacions dels últims anys –l'última, la setmana passada– són provocades també “pel creixement urbanístic dels altres municipis” situats en l'origen del barranc, com és el cas de Reus. L'obra de desviament del barranc té un cost total de 14 milions.

D'altra banda, el consistori ha quantificat en 225.000 euros els danys en béns públics provocats per la inundació de la setmana passada, i ha sol·licitat, com ja va fer en casos anteriors, la declaració de zona catastròfica.

LA XIFRA

225.000
euros
en danys en béns públics va causar la inundació de dimecres. Els danys privats es preveuen superiors.

En marxa les mesures provisionals

De manera provisional, l'Ajuntament prepara un sistema per minimitzar els efectes de les pluges sobre el barranc i evitar que es col·lapsi. Així doncs, es treballa en la instal·lació d'un sistema de decantament al límit del terme municipal de Salou per evitar que baixin troncs d'arbres per la riera. Els canals sota el carrer C, el més afectat, s'han netejat d'obstacles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA