Societat

Absolen el pastor d'ovelles acusat de provocar l'incendi va cremar 1.240 hectàrees al Maresme i la Selva i va tallar l'A-7

COMARQUES GIRONINES

El jurat ha declarat no culpable Francisco R. H., un pastor propietari de 466 ovelles i un nombre indeterminats de xais, jutjat per provocar l'incendi que l'agost del 2003 va cremar 1.240 hectàrees a Tordera, Fogars de la Selva i Maçanet de la Selva i va obligar a desallotjar 6.000 persones i a tallar l'autopista A-7 i la N-II quan hi havia molta mobilitat pel pont del 15 d'agost.

Davant d'aquest veredicte la jutgessa presidenta del Tribunal del Jurat de l'Audiència de Barcelona l'ha absolt del delicte d'incendi, pel qual ha estat jutjat. Aquest pastor portava a pasturar les seves bèsties a la finca Can Peyra, dins del municipi de Tordera (Maresme), i la fiscalia el feia responsable d'aquest incendi de l'agost del 2003 a més d'altres sis que van tenir lloc en aquesta finca entre el 1999 i el 2003, i que afectaven el sotabosc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.