Societat

El pastor d'ovelles acusat de provocar el foc de Maçanet nega els fets

Tribunals

Amb l'elecció de membres del jurat ha començat aquest dilluns el judici per l'incendi forestal de l'estiu del 2003 que va cremar 1.240 hectàrees de Maçanet de la Selva, Fogars i Tordera.
El pastor d'ovelles de Tordera acusat d'haver provocat el foc ha negat tots els fets que se li imputen. Després de demanar-li al fiscal que no cridés, ha detallat que un veí el va alertar que s'havia iniciat un foc al seu habitatge, però, segons assegura, no va entrar a casa seva per intentar apagar el foc ni per ajudar la seva dona. El pastor ha dit que només es va preocupar de les seves ovelles, "que és l'únic" que té.

El fiscal demana per a l'acusat 4 anys de presó i una multa de 5.100 euros, ja que, segons la fiscalia, aquest pastor d'ovelles de Tordera va calar foc al sotabosc per substituir la vegetació existent per pastura i facilitar el pas del seu ramat.

El fort vent, l'elevada temperatura i la baixa humitat van propiciar que les flames s'estenguessin ràpidament i no poguessin ser extingides. Les flames van començar el 13 d'agost i el foc no es va poder apagar fins al cap de tres dies.

6.000 veïns desallotjats
Així doncs, ha començat el judici per l'incendi forestal que va obligar a desallotjar unes 6.000 persones de les masies i urbanitzacions pròximes, i va fer tallar diverses carreteres, entre les quals la AP-7, coincidint amb la gran afluència de vehicles que es desplaçaven pel pont del 15 d'agost.

Entre el 1999 i el 2003, l'acusat ja havia provocat sis petits incendis forestals més en aquesta zona amb el mateix objectiu i sense més conseqüències, segons la fiscalia.

El judici se celebra a l'Audiència de Barcelona i en principi ha de durar tota la setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.