Societat

Es dupliquen les designacions d'advocat d'ofici per delictes de trànsit a Barcelona

Trànsit

La Comissió de Torn d'Ofici del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha realitzat més de 2.000 designacions d'advocat d'ofici per presumptes delictes de trànsit durant els set primers mesos a Barcelona, fet que suposa més del doble que el mateix període del 2007, quan es van tramitar prop de 900, segons ha informat l'institució.

Tot i això, cal tenir en compte que no va ser fins l'1 de maig del 2008 que va entrar en vigor la reforma del Codi Penal, que tipifica com a delicte conduir sense permís o sense punts, sota els efectes de l'alcohol i conducció temerària. Entre el gener i el juliol del 2008 han augmentat més del doble les detencions i els procediments judicials per trànsit.

Des del maig s'han realitzat més de 400 designacions d'advocat d'ofici per conduir sense permís i unes vint més per no tenir punts. Pel que fa a alcoholèmies s'ha passat de les 800 durant els set primers mesos del 2007 a les 1.500 el mateix període d'enguany.

Els delictes relacionats amb la conducció temerària i contra la seguretat del trànsit han tingut durant els primers mesos del 2008 una incidència semblant a la d'aquest període del 2007.

El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha informat que la majoria de designacions es fan durant els caps de setmana i els dilluns i dimarts, ja que és quan se citen a comparèixer judicialment aquelles persones que han estat acusades d'un d'aquests delictes durant el cap de setmana. Això provoca esperes "considerables" als jutjats de guàrdia, ha assegurat l'institució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.