Societat

Uns 5.000 conductors sense carnet seran detinguts a Catalunya en un any

Un total de 2.515 conductors sense permís de conduir van ser denunciats durant el primer semestre del 2007, segons les dades dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals. Aquesta dada significa que almenys 5.000 conductors cada any són susceptibles de ser detinguts a Catalunya per l'article del Codi Penal que entra en vigor avui, que converteix en delicte el que fins ara era una simple infracció administrativa.

Responsables del Servei Català de Trànsit i dels Mossos d'Esquadra han recordat avui que la nova norma afecta només els conductors que no han obtingut mai el permís de conduir: tenir-lo caducat continua sent una falta administrativa, i conduir amb el carnet retirat per pèrdua de punts o per ordre judicial ja era delicte. I segons aquests paràmetres, són 5.000 conductors a l'any els que es trobaran davant del jutge detinguts per la policia. Segons el Servei Català de Trànsit, un 60% dels implicats són descoberts circulant per vies urbanes, i només un 40% s'atreveixen a sortir a la carretera.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han començat a fer detencions aquesta nit i donaran les primeres dades a partir de demà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.